- Prep Time: 12 minutes
- Cook Time: 12 minutes
- Serving: 4-5 is
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 166
- Carbohydrate Content: 21,2
- Fat Content: 8,2 g
- Fiber Content: 7,8 g
- Protein Content: 2,6 g
- Serving Size: 4-5 is
Bananis med hjemmelavet sund karamel
Jeg indrømmer blankt, at jeg er stor fan af is !
Når vi rammer sommer, sol og varme, findes der ikke noget bedre, end en dejlig kold is.
Her får du opskriften på en sund, næringsrig is. Som oveni købet er utrolig nem og hurtig at lave.
Læs mere om isen og dens ingredienser efter opskriften og fremgangsmåden:
Ingredients
- overmodne bananer - 2-2½ stk
- Peanut butter - 2½-3 tsk (jeg bruger crunchy PB)
- Friske udstenet dadler - 7 stk (ca. 60-70 g)
- Vanillepulver - ca. 1 tsk (eller kornene fra 1 vanillestang)
- Evt lidt salt
- Chokolade 70+ - Til at overtrække din bananis (evt Cavallier for sukkerfri version sødet med Stevia)
- Evt. Hakket nødder til pynt
Instructions
- Blend dadler, peanutbutter og vanillepulver (evt salt) til en homogen masse
Smag til om den skal have mere af nogle af ingredienserne. - Skær dine bananer over på midten, så du har fire mindre bananer
- Skær nu hver banan igennem, og fyld ca. 1½ tsk af din hjemmelavet karamel i. Pres den sammen igen, og lad karamellem fungere som "lim".
- Temperer chokoladen, og vend dine fire halve bananer deri, så de bliver fint overtrukket med chokolade. Drys med de hakket nødder og kom på en tallerken beklædt med bagepapir.
Bagepapiret sikre, at chokoladen ikke sætter sig fast på tallerkenen når den stivner. - Kom i fryseren til dagen efter - eller indtil de skal spises og server.
Den kan spises direkte fra fryseren.
(Ønsker du den laktosefri, så sørg for at den chokolade du vælger, er laktosefri).
Allergens
Bananis med sund hjemmelavet karamel – info om ingredienserne og isen:
Bananis følger mine principper om, at hver kalorie skal give din krop essentielle (livsvigtige) vitaminer og mineraler.
& selvfølgelig skal den også smage helt fantastisk !
Karamel-laget er lavet af peanut butter, dadler og vanillepulver (evt lidt salt), og får en blød og cremet konsistens – også når den er frossen..
Sammen med bananen og det mørke chokoladeovertræk, vil den her is til hver en tid være min favorit i sommerperioden ..
Både fra banan og dadler får du bl.a. Kalium, som er vigtig i reguleringen af dit blodtryk og muskelarbejde. Samtidig er det gode kulhydrat kilder, til den aktive person.
Peanutbutter og chokolade bidrager med sundt fedt, som samtidig er med til at stabilisere dit blodsukker og dermed holde dig mæt i længere tid.
Jeg vil stærkt anbefale dig, at kigge godt efter, når du køber en Peanutbutter. Der er stor forskel på næringsindholdet, og du kan være uheldig at købe en “billig amerikansk” som er rig på sukker og salt. Jeg køber altid en økologisk crunchy fra machandel, som indeholder 99,3% peanutbutter derforuden kun salt (Købes bla. i Kiwi og Rema 1000)
(Du kan også tage denne opskrift, og undlade at komme fyldet i. Frys da dine bananer ned med en god hjemmelavet chokolade og eventuelt noget topping som knuste mandler, whey crisps fra Bodylab, pistaciekerner, kokosmel, frysetørret bær e.l.
Læs om ingredienserne og basis til mine sunde cremede is, gennem nedenstående link:
http://foodbaby.dk/2015/06/13/baggrunden-bag-mine-sundere-is/
Her kan du ligeledes finde links til mine andre sunde is-opskrifter. Du kan blandt andet. finde opskriften på min populære peanut butter / karamel is, som har præcis samme ingredienser som denne, men er blendet til én is, og overtrukket med chokolade.. Denne findes også i en Peanut butter & Jelly – udgave.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites