Koldskål med skyr

Koldskål med skyr er en dejlig og sundere udgave af den traditionelle koldskål, som du køber i butikkerne. Samtidig er den utrolig nem at lave, og ved at lave den selv, kan du justere smage og konsistens præcis som du ønsker den skal være.

Koldskål

Med sol og varme hører is og koldskål til !
Men her får du en opskrift på en lækker og sund (proteinrig) koldskål, som ikke er tilsat sukker.

Opskriften var en af mine mest sete, på den gamle blog, og jeg har fået utrolig dejlig feedback fra denne.
Bl.a. har en fortalt, at hun i en hel uge har lavet en ny portion om aftenen, da den var et kæmpe hit blandt hendes børn.

Denne Koldskål indeholder 123 kcal pr portion (hele portionen delt i 4), og udgør derfor et godt mellemmåltid, serveret sam
men med nogle friske bær og lidt sukkerfri chokolade eller andet du lige har lyst til at toppe den med.
Du kan læse mere om koldskålens næringsværdi, ved at klikke på “nutrition facts”, lige under billedet øverst.

Koldskål

På billedet er den serveret med friske bær, mynteblade samt grofthakket chokolade (70+).
Det er en hel fantastisk smagsoplevelse, men kan selvfølgelig også spises med de traditionelle kammerjunker.
Du kan også vælge at servere nogle fuldkorns- eller fedtreduceret kammerjunker til, men værd opmærksom på, at kammerjunker faktisk er en småkage, som indeholder ca. 25 kcal pr stk.. Du kan med andre ord hurtigt komme op på 300 kcal, bare i kammerjunker !

Som alternativ kan du servere den med en lækker granola eller musli. Du kan også vælge at nyde den traditionelle og gå “Half/half”, så du kommer 4-6 kammerjunker i denne koldskål, og derefter supplere op med friske jordbær..
På den måde vil du kunne få et middagsmåltid på ca 400 kcal.

Variation til denne koldskål

Denne koldskål er lavet på skyr, men du kan også erstatte den med ymer, som de helt traditionelle opskrifter er på (som mormor lavede den), da vil proteinindholdet dog være reduceret en smule..
Du kan også erstatte det flydende stevia med Suvida sukkererstatning eller andet sødemiddel (sukrin e.l.), sørg da for at pisk det godt, så du ikke får sukkerkrystaller i din koldskål.
Server evt. med nogle sukkerfri småkager, jeg har bl.a. brugt Cavalier’s mandelkiks.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Andre lækre sommeropskrifter:Peanut butter is

Kan du ikke få nok af sundere opskrifter til sommervarmen?

På min hjemmeside har jeg lavet en del sundere banan- og pindis, som sidste år var utrolig populære i sommerperioden. Min mest populære er min Peanut butter is

 

Add to Favourites