Nøddecreme

Nøddecreme, Nutella – ja kært barn har mange navne:
På min gamle blog har jeg flere gange diskuteret, hvorvidt jeg synes det er i orden, at kalde noget for “Nøddepålæg”, “Chokoladepålæg”, “Nutella”, “Hasselnøddepålæg” o.l., når det maksimalt indeholder 18% nødder og aldrig har set skyggen af chokolade, men er lavet på en billig palmeolie..
Jeg har endda fundet en “Hasselnødde spread” som indeholdte 2% hasselnødder? Det burde ikke være lovligt i forhold til markedsføringen, når indholdet er så lavt som her..

Denne nøddecreme – hasselnødder og chokolade

Derfor gik jeg selv igang med at lave en sund udgave, som både indeholder nødder og chokolade..
Alt i alt er det en dejlig nydelse på brød, som  giver din krop en masse god næring.

Nødderne er rige på sunde fedtsyrer, bl.a. de monoumættet, som har vist sig at stabilisere blodsukkeret samt reducere risikoen for diabetes samt visceral fedme (fedt omkring maveregionen).
Chokolade er den eneste mættet fedtsyrer, som er 100% evidensbaseret til at være sund – ikke kun psykologisk, da den sender nogle afstresnings/velvære signaler til hjernen (serotonin og endorfiner), men den er samtidig utrolig sund for hele vores hjertekar system. Mørk chokolade (70+) øger blodårerne, således at blodet bedre kan strømme igennem. Dette bevirker at risikoen for bl.a. blodpropper er markant reduceret.
Samtidig er dens høje indhold af flavonoider (en antioxidant), med til at beskytte kroppen mod frie radikale, som ødelægger vores celler og kan med tiden danne kræftceller (mutationer).
Få studier har ligeledes vist at ved at indtage en overdreven mængde på 70-100 g mørk chokolade om dagen, kunne man reducere mængden af triglycerider, LDL- og total kolesterol i blodet. Nogle studier har ligeledes vist at det er med til at stabilisere blodsukkeret og nogle økologiske studier (spørger ind til kostvaner hos folk) har vist, at dem der ofte spiser mørk chokolade, har nemmere ved at holde en stabil vægt og er ofte normalvægtige.

På min hjemmeside har jeg delt to lignende udgaver af Nutella – en på mandler (mandelsmør, sødet med dadler): Mandella , og min nyeste, en proteinrig nutella, som faktisk indeholder chokolade ! –  Proteinrig nutella (med ægte belgisk chokolade)

Protein Nutella uden sukker
Proteinrig nutella sødet med stevia og med ægte belgisk chokolade med 85% kakaoindhold

 

Nutella
Sund nutella lavet på mandelsmør og sødet med dadler. Utrolig nem at lave

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

Add to Favourites