- Serving: 4 personer
Pulled salmon roulade i pesto med tomatris
**** Dette blogpost er sponsoreret af Nordisk Tang
Ingredients
- Pulled salmon med Tangpesto
- Laks - 350 g
- Soyasauce - 4 tsk
- Citronsaft - 2 tsk
- Hvidløgspulver - ½ tsk
- Hvid peber - 1/4 tsk
- Grøn Tangpesto fra Nordisk Tang (se ovenstående link) - 1 bøtte - eller anden grøn pesto
- Gulerods- squash roulade
- Groftreven gulerod - 80 g
- Groftreven squash - 80 g
- frisk purløg samt salt
- Æg - 2 stk - fordelt i hvide og blomme
- Tomatris
- Vand - 4 dl
- Brune ris (fuldkorns) - 3 dl
- Salt
- Cherrytomater - 500 g
- Forårsløg - 4 stilke
- Citronmelisse - eller anden krydderi
- Soyasauce - 4 tsk
Instructions
Pulled salmon:
- Start med at komme soyasauce, citronsaft, hvidløgspulver og hvid peber ned i en lille skål, og rør det rundt. Pensl laksen med denne, og kom i ovnen på 200 grader i 20 min
Lav i mellemtiden din roulade:
- Kom de revne grøntsager i en skål. Tilsæt purløg samt salt og rør det godt sammen.
- Kom æggeblommerne ned i denne skål og hviderne i en anden, som piskes stiv.
- Vend blommen sammen med de øvrige ingredienser og vend derefter forsigtigt hviderne ned over.
- Fordel i en rektangel på en bageplade beklædt med bagepapir, og kom i ovnen på 185 grader i 20 min på midterste rille.
Fortsæt med laksen:
- Pull laksen med to gafler og vend i en skål, sammen med tangpestoen.
Lav tomatris:
- Varm vandet op i en elkedel og kom i en gryde med lidt salt. Lad det koge op.
- I mellemtiden skærer du tomaterne og forårsløg i mindre stykker og skyller citronmelissen som ligeledes skæres i mindre stykker.
- Når vandet koger, tilsættes ris samt tomaterne,forårsløg og citronmelisse. Sørg for at holde gryden oppe på høj varme, og du kan med fordel tage låget af, såleds at vandet fordamper nemmere..
- Lige inden vandet er ved at være kogt ind - 4 min inden de er færdige ca., tilsættes soya.
Med det samme rouladen er færdig !
- Når rouladen er færdig, fordeler du din "pulled salmon" jævnt ud over rouladen.
- Rul den nu sammen til en roulade - dette gøres utrolig nemt og skånsomt, ved at bruge bagepapiret til at rulle den sammen.
Server det hele sammen (som på billedet) - evt. med majs og ærter.
Allergens
Pulled salmon roulade med tangpesto
Pulled salmon er egentlig noget jeg har leget meget med, efter det blev så populært at lave “pulled pork”..
Det er egentlig ganske simpelt da en laks ganske simpelt kan bages så mør, at den går fra hinanden bare du kigger på den. Her bliver laksen vendt med et dejligt lag af Tangpesto fra Nordisk Tang (Denne kan også erstattes af en anden pesto som du kan lide).
Selve rouladen er lavet af revne gulerødder og squash, som giver en dejlig sødme og lidt rustik look, med en smule “knas”. Denne er inspireret fra de traditionelle spinatroulader med røget laks og flødeost, som ligeledes har været min inspiration til min kartoffelroulade med røget laks og avocadocreme, som har været utrolig populær blandt venner, familie og mine dejlige følgere på min Facebook-side .
Denne lækre roulade blev udarbejdet i forbindelse med Madbloggerudfordringen #4 – “Alt går i fisk”.
Foruden soyasauce, er denne roulade inspireret af danske og nordiske råvarer, og smager fuldstændig fantastisk med tomatrisene.
Tomatrisene er her brune ris (fuldkorn), og jeg møder mange som ikke ønsker at spise fuldkornsris, da de mener der er for meget “tygge-effekt” i dem, og vil derfor hellere have de hvide ris.
Men med denne opskrift på tomatris, giver saften fra tomaterne som koges ind sammen med risene, en utrolig mør og lækker smag, som ligeledes gør, at risene faktisk ikke er ret “hårde” eller “chewy”..
Eventuelle rester smager også perfekt dagen efter i madpakken med en god salat til.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Indsendte billeder til mig via Instagram, fra folk som har lavet denne opskrift, med #foodbabydk og @mariajensen92
Indsendt af Heidi med kommentaren: “Vi elsker den roulade ! Nej hvor er selve gulerods/squash rouladen lækker i smag og konsistens! Bestemt ikke sidste gang vi laver den! “
Add to Favourites
Pingback: Lakseroulade med røget laks og avocadocreme