- Yield: 16 timer
- Prep Time: 15 minutes
- Serving: 5
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 116 kcal
- Carbohydrate Content: 10,6 g
- Fat Content: 7,2 g
- Fiber Content: 7,9 g
- Protein Content: 1,6 g
- Serving Size: 5 is
Sund hindbæris med chokolade
Ingredients
- overmoden frossen banan - 130 g
- frossen blåbær - 35 g
- frossen hindbær (eller jordbær) - 45 g
- Evt. lidt flydende stevia hvis du ønsker den sødere
- Mørk chokolade (70+) evt sødet med stevia - 85 g
- Evt lidt hakket nødder til pynt
- Ispinde forme + ispinde - 4-5 stk (ikke særlig store)
Instructions
- Blend den frosne banan, hindbær og blåbær til en homogen masse i en miniblender
Du skal muligvis skrabe kanterne engang imellem. Rør lidt rundt i det med en teske, så du får en cremet is. - Fordel isen i de 4-5 forme, og kom i fryseren i minimum 8 timer.
- Derefter: Smelt chokoladen til perfekt temperering og dyp dine ispinde ned i chokoladen. Kom ispindende på en tallerken beklædt med bagepapir (derved sikrer du dig, at chokoladen ikke smelter fast på tallerkenen og går i stykker under størkningsprocessen).
- Drys med lidt hakket chokolade og kom atter hurtigt i fryseren i minimum 3 timer - gerne længere.
Tag ud og nyd, når trangen til en dejlig kold is nærmer sig..
& husk dig selv på, at denne is er proppet med sunde fedtsyrer, gode kulhydrater samt næringsrige vitaminer og mineraler..
Hindbæris – ingredienserne
Hindbæris er en fantastisk spise i sommerperioden. Den er frisk, sød og cremet og samtidig lidt syrlig..
Jeg har altid elsket “Rawfood”-køkkenet i forhold til desserter..
De er som udgangspunkt altid inspiration for mig, når jeg arbejder i det søde køkken, da deres opskrifter sødes med naturlige råvarer. Derfra tilsætter jeg dog ofte andre produkter, hvorpå min dessert ikke er “Raw”, såsom æg, mælk samt jeg varmebehandler nogle af opskrifterne..
Men konceptet med is lavet på en base af frossen banan, er fuldstændig fantastisk, nem og lækker..
Her er den lavet ganske enkelt – alle ingredienserne er frosne inden, da det gør nedfrysningsprocessen hurtigere, og dermed reducere krystaliseringen af isen.. Når ingredienserne er frosset ned, blendes det hele sammen til en ensartet, cremet ismasse, hvorefter de kommes i isforme og stilles i fryseren igen, til de er frosne og derfra kan tages ud af formene..
Isformen er af silikone, og er fantastisk til at få isen ud af formen, uden at den går i stykker – jeg bruger altid Silokomart.
Når isene er kommet ud af formen kan de nemt overtrækkes med chokolade og eventuelt frysetørret hindbær, som med det samme bliver fast, da den tempererede chokolade stivner i mødet med den frosne is.. Kom tilbage i fryseren igen (jeg pakker dem altid ind i stykker af bagepapir, på den måde fungere det som “ispapir/emballage”, og sørger for at isen ikke klumper sammen eller fryser sig fast på andet..
Isen krystalisserer ikke, og kan spises direkte fra fryseren og isen som du ser den her (med chokolade), indeholder 166 kcal.. Du kan læse mere om næringsværdien ved at klikke på “Nutrition Facts” lige under billedet øverst.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Læs om ingredienserne og basis til mine sunde cremede is, gennem nedenstående link:
http://foodbaby.dk/2015/06/13/baggrunden-bag-mine-sundere-is/
Denne is kan også laves til en lækker Raw iskage, lavet på en bund der minder lidt om de populære “dadelkugler”. Me denne bund fryser ikke, da dadler ikke kan fryses, så resultatet bliver en lækker blød – med lidt crunch – chokolade bund, suppleret med en lækker cremet og frisk hindbæris
Opskriften finder du her: Raw iskage
Add to Favourites