- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Serving: 10 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 130 kcal
- Carbohydrate Content: 21,5 g
- Fat Content: 3,1 g
- Fiber Content: 3,7 g
- Protein Content: 5,9 g
- Serving Size: 10 portioner
Grøntsags morgentopping (ala granola)
Ingredients
- Gulerødder, groftrevne - 250 g
- Sød kartoffel, groftreven - 250 g
- Havregryn (grovvalset) - 200-250 g
- Evt mandler - 40-50 g
- Kanel - 3-4 tsk
- Vanillepulver - 1 tsk
- Past æggehvide - - i en mængde som svarer til seks hvider (eller brug evt 4 hele æg)
- Vand - ca. 1-1½ dl
Instructions
- Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det godt sammen
- Tilsæt æggehvider og vand og rør det hele godt rundt igen.
- Fordel massen i et tyndt lag på to bradepander beklædt med bagepapir, og kom i ovnen på 180 grader ved varmluft i ca. 25 min (hold øje, da det afhænger af din ovn)
- Når det kommes ud, køles det ned inden det kommes i en lufttæt beholder - alt det du ikke har spist mens den var varm !
Server i lag med skyr, varme hindbær (frosne som kort er varmet i mikrobølgeovnen) og nyd..
Granola af grøntsager
Denne lækre granola lavet på gulerødder og sød kartoffel er perfekt til at få grøntsager ind allerede fra morgenstunden af, uden du faktisk registrerer det !
Smagen er lidt ala gulerodskage, og serveret som en smuk parfait med lag af varm hindbær og kold skyr, får du den perfekte kontrast i teksturer. Den er utrolig lækker når den lige er kommet ud af ovnen, så pas på ! :).
Når gulerødderne og den søde kartoffel bliver varmet bliver de meget søde i smagen, hvilket gør det fuldstændig irrelevant at komme sødemiddel i. Kanel er ligeledes med til at give en sødme samt bitterhed, som sammen med disse bær og en skyr er de perfekte komplementere elementer for en god morgenmad.
De mange fibre samt vitaminer og mineraler som du finder i disse grøntsager er med til at give dig en god start på dagen, med et stabilt blodsukker (serveret med skyr og bær). Samtidig er både den søde kartoffel og gulerødder rige på beta karoten – et forstadie til Vitamin A, som er kendt som en antioxidant.
De er ligeledes rige på folat (kendt som folinsyre), som er vigtig for celledeling og for kvinder som ønsker at blive gravide.
Kanel er faktisk et rigtig godt krydderi at komme på morgenmaden eller desserter. Ikke nok med at det smager fantastisk, så har dens bitterstoffer vist sig at være effektiv til at regulere blodsukkeret og dermed sørge for et stabilt blodsukker. Samtidig er den rig på fibre, calcium, phosphor og bruges ligeledes i medicinal regime, til at lindre mavesmerter, lindre fordøjelsesbesvær, kan faktisk dræbe E coli bakterier, hvorpå det kan hæmme en eventuel maveforgiftning. Samtidig har det en anti-klumpende effekt i dit blod, og kan således virke blodfortyndende, hvorpå det tyder på, at den kan sænke triglycerider, LDL- og total kolesterol i kroppen.
Denne granola – det siger dem der har smagt den:
Smagen er helt fantastisk og mine venner beder tit om at få denne eller mine fersken proteinpandekager til morgenmad, når de inviteres på brunch hos mig..
Selve idéen til denne granola er ligeledes den jeg kommer ovenpå mine bagte bær, som er en lækker morgenmad eller et godt mellemåltid: Bagte bær med crunchy låg
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Lyder så spændende med grøntsager i granolaen! 🙂 og jeg elsker gulerod!
Bliver det stadig sprødt ligesom alm. granola?
Hej Anja,
Det bliver ikke lige så sprødt som det granola du køber, da der ikke er sukker eller sirup i 🙂
Hvis du får tørret grøntsagerne rigtigt vil de blive lidt ristet i kanterne, men denne “granola” får slet ikke samme konsistens som almindelig granola 🙂
Hvis du søger en sukkerfri udgave af granola med samme konsistens, vil jeg anbefale noget hvor man bruger fibersirup ligesom denne: http://foodbaby.dk/2015/12/01/sukkerfri-granola/
Rigtig god dag 🙂