- Prep Time: 15 minutes
- Serving: 3 små is
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 144 kcal (88 kcal
- Carbohydrate Content: 12,8 g (11,4 g)
- Fat Content: 9 g (4,2 g)
- Fiber Content: 7,1 g (1,5 g)
- Protein Content: 2,7 g (2,4 g)
- Serving Size: 3 små is (uden chokolade)
Bananis: Sund peanutbutter / karamel is
Denne bananis er fuldstændig fantastisk ! Idéen kom fra mit seneste indlæg om en frossen banan med hjemmelavet karamel i midten. Her er det hele blendet sammen, og jeg har tilsat mindre dadler og lidt mere peanutbutter, for en lidt mere intens peanutbuttersmag. Ønsker du en mere karamel-lignende smag, kan du blot tilsætte et par dadler mere, men jeg vil anbefale dig, i første omgang at følge opskriften ..
Ved 4 is, indeholder en is 140 kcal, hvor næsten de 100 stammer fra chokoladen.
Ingredienserne er nøje udvalgt og indeholder alle noget godt for din krop og psyke - og er gode i forbindelse med træning og restitution - -eller når sukkertrangen melder sig..
Læs mere om ingredienserne og denne lækre is, efter opskriften:
Ingredients
- overmoden frossen banan - 80 g
- friske udstenet dadler - 3 stk
- Peanutbutter - 3 tsk
- Lidt salt
- Vanillepulver (ren)
- Mørk chokolade (70+) evt sødet med stevia - 65 g
- 3 små ispindeforme + ispinde
- Evt. hakket nødder eller frysetørret bær til pynt
Instructions
- Blend den frosne banan, udstenet dalder, peanut butter samt vanillepulver til en homogen masse.
Du skal måske skrabe kanterne et par gange..
Smag til om den skal have flere dadler eller mere peanut butter - dette afhænger bl.a. af størrelsen på dine dadler samt hvilken peanut butter du bruger - så smag til - også med hvor meget salt du ønsker at komme i :).. - Når du får en is-konsistens fordeler du den i 3 ispindeforme og stikker en ispind i hver.
Kom i fryseren i minimum 8 timer. - Derefter: Smelt chokoladen til perfekt temperering og vend isene i, så de bliver overtrukket.
Kom dem på en tallerken med bagepapir, da dette hindrer at chokoladen fryser/tør fast på andet end din is. Drys med dit pynt og kom i fryseren igen i minimum 3 timer - eller indtil du skal spise den
Isen kan spises direkte fra fryseren..
NB: De frosne bananer fremskynder nedrfrysningsprocessen, hvorpå du reducere risikoen for isning.. Dette kan dog godt undlades, hvor du blot bruger overemodne bananer og fryser det hele sammen på én og samme omgang..
For en mere intens smag tilsættes mere PB og/eller dadler.
Allergens
Bananis – Sund peanut butter / Karamel is
Bananis er lavet uden sukker eller laktose, og kun på rene råvarer. Du kan lave den økologisk ved at købe økologiske produkter. Fordelen ved denne is er, at hver og én ingrediens og dermed hver kalorie, giver din krop vitaminer og mineraler – der er med andre ord, ingen tomme kalorier, og denne is udgør et fantastisk mellemmåltid, når du er ved at gå “sukkerkold”, med gode kulhydrater og sunde fedtstoffer..
Ingredienserne i denne peanut butter /karamel is – næringsstoffer:
– Banan er rig på kalium, som er med til at stabilisere blodtrykket. Samtidig er den forsynet med gode kulhydrater.
– Dadlerne er ligeledes rige på kalium samt magnesium og phosphor som ligeledes er vigtige for vores musklers arbejdsprocesser samt knogler.
– Peanutbutter er rig på umættet fedtsyrer, som stabilisere blodtrykket og ligeledes er en grundsten i alle vores celler. Samtidig er den rig på vitamin E, et fedtopløselig vitamin som ligeledes er en antioxidant og beskytter kroppen mod skadelige stoffer samt frie radikale.
– Chokolade: ligesom vitamin E, er flavonoid-rig chokolade (mørk) beskyttende mod frie radikale, virker anti-inflammatorisk, beskytter hjerte-kar systemet og åbner blodårerne hvorpå det muligvis kan kontrollere blodtrykket.. Samtidig er det i nogle studier præstations- og restitutionsfremmende og påvirker nogle signaler i hjernen, hvorpå du føler glæde.
NB – se under “Nutrition Facts” for energifordeling. Det der står i parentes er energifordelingen, såfremt du vælger at lave den uden chokolade.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Læs om ingredienserne til denne sunde Peanut butter/karamel is og basis til mine sunde bananis / cremede is, gennem nedenstående link:
http://foodbaby.dk/2015/06/13/baggrunden-bag-mine-sundere-is/
Denne is har jeg haft i min fryser, til når jeg får en sød tand..
Den kan også overtrækkes med mørk chokolade og whey crisps fra Body Lab eller laves som Peanut butter/Jelly, som du kan finde lige her:
http://foodbaby.dk/2016/01/09/sundere-peanut-butter-jelly-is-uden-sukker-eller-laktose/
& den er så cremet, at du kan komme denne is direkte i en frysetæt beholder, og derefter lave iskugler af dem, overtrække med smeltet mørk chokolade, som giver et chokoladegitter, og servere:
Add to Favourites
Lækker og frisk snack! 🙂 Hurtig og nem at lave og der behøves ikke for mange ingridieser. En dejlig god summer is.
Kan klart anbefales..! 🙂
Pingback: Guide til en sundere hverdag - Til børn, den søde tang o.l. - Foodbaby
Super lækker opskrift 🙂
Tror du, at man kan fryse isen i en bøtte og stadig undgå iskrystaller?
Det er sjovt at du spørg Simone :).. Jeg har netop selv leget lidt med ideen og har fundet den perfekte metode til det..
Den er ligeledes serveret med et sprødt chokoladegitter, og fremgangsmåde samt opskrift ligger her:
http://foodbaby.dk/2015/07/02/sund-cremet-peanut-butter-karamel-iskugler-med-chokoladegitter/
Fantastisk alternativ til almindelig flødeis! Den smager så godt og har en virkelig lækker konsistens – har allerede lagt to poser ekstra bananer i fyseren! MUMS!! 😄
Dejlig cremet og lækker is..
Man kan slet ikke smage at der ikke er fløde eller mælk i !
– En ekstra omgang bananer ligger klar i fryseren til denne opskrift ! 😀
Pingback: Sundere Peanut butter & Jelly is - uden sukker eller laktose - Foodbaby
Pingback: Gode råd til at undgå at småsnacke de forkerte ting - Foodbaby
Pingback: Koldskål med skyr og æg (sukkerfri og proteinrig)
Pingback: Sunde K-tærter - med whey protein crisp - Foodbaby
Pingback: Sund Bananis med hindbær - Foodbaby
I would like this!!!