Chokoladegranola – granola med chokolade!

Chokoladegranola – en morgentopping som er sund ? Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Ikke desto mindre, er denne granola utrolig nem at lave, og indeholder en masse sunde fibre, fedtsyrer og proteiner, som er med til at stabilisere dit blodsukker, efter en nats faste.

Jeg har før skrevet om, hvorfor jeg spiser lidt chokolade hver dag. Hvis du vil læse om hvile sundhedsegenskaber du finder i mørk chokolade, kan du finde det lige her: Hvorfor er chokolade sundt – nøddecreme

Mandler indeholder ligeledes en masse sunde fedtsyrer, proteiner og fibre, som er med til at holde dig mæt i længere tid, og holde dit blodsukker stabilt.

Chokoladegranola – denne opskrift

Denne lækre chokoladegranola bliver dejlig crispy uden brug af honning eller kokosfedt..
Den får en crunchy konsistens af æblemos og chokoladen, som bliver hård igen ved stuetemperatur. Derfor bliver den også mere sprød, efter den har kølet ned.

Chokolade granola (2)

Chokoladegranolaen er sødet med æblemos og der bruges en sukkerfri chokolade, hvorpå du intet tilsat sukker får i opskriften. På den måde erstatter æblemos og chokoladen den funktion, som honning har – sødme og gøre den crunchy og sprød. Hvis du ønsker den er mere sød, kan du tilsætte et par dråber stevia eller komme noget Suvida, eller andet sødemiddel i..

Jeg nyder denne lækre granola ovenpå min skyr til morgenmad eller som mellemmåltid. Den er perfekt serveret med lidt friske bær. På billedet nedenunder kan du se, at jeg har nydt den til morgenmad, med en kop te og mine grøntsagsbrød  til morgenmad.
Som mellemmåltid laver jeg tit min Raw yoghurt, og topper den med chookoladegranolaen. Min raw yoghurt er lavet af tre simple ingredienser, som giver dig et stabilt blodsukker, med gode kulhydrater og fedtsyrer, nemlig: avocado, frossen banan og vanillepulver – ren vanille ikke vanillesukker.. Den kan derfor også bruges som de kendte “nice creams” – is lavet på banan. Opskriften på min Raw yoghurt kan du finde lige her:

http://foodbaby.dk/2015/06/07/raw-yoghurt-utrolig-maettende-og-laekker-start-paa-morgenen

raw yoghurt med avocado (4)

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk

 

Add to Favourites