- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 25 g
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 96 kcal
- Carbohydrate Content: 7,5 g
- Fat Content: 6,3 g
- Fiber Content: 3,3 g
- Protein Content: 3 g
- Serving Size: 25 g
Sukkerfri chokolade granola
Ingredients
- Æble - ½ (lav dobbeltportion og brug begge, såfremt du elsker den ligeså meget som mig 😉 )
- Friske udstenet dadler - 2 stk
- Havregryn (gerne grovvalset) - 50 g
- Mandler - 70 g (eller evt. blandet med andre nødder)
- Mørk chokolade (70+) evt sødet med stevia - 30-35 g (eller mere hvis du vil have mere chokolade i - jeg bruger Cavallier eller Nellie Dellies (de små indeholder 35 g)
- Græskarkerner (eller eks. solsikkekerner) - 30 g
- Kakaopulver - 2-3 tsk
- Evt lidt kakaonibs
- Vanillepulver - 1 tsk (eller kornene fra 1 vanillestang)
- Smagsneutral olie - 1 tsk (jeg bruger rasp eller nøddeolie)
- Evt lidt stevia hvis du ønsker den sødere
Instructions
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Skær æblet ud i mindre stykker og kom i en gryde med lidt vand. Kog det mørt
- I mellemtiden: grovhak mandlerne (kan gøres ved at køre dem i meget kort tid i en miniblender),
- Kom mandlerne i en skål med havregryn, græskarkerner, grofthakket chokolade, vanillepulver og kakaopulver og evt kakaonibs og rør det hele godt sammen
- Når æblerne er kogt godt ud, hældes vandet fra. Kom dem i en miniblender med olien samt dadler og blend godt sammen. Vend det ned i de resterende ingredienser og rør godt rundt. Nu vil din chokolade også smelte lidt.
- Fordel din granola fladt på en bageplade beklædt med bagepapir og kom i ovnen i ca 20 min .
Rør rundt i granolaen ca. hvert 5. minut, så det bliver helt sprødt. - Lad det køle af inden du kommer det i en lufttæt beholder.
Spis 2-3 spsk ovenpå din skyr/yoghurt.
Chokoladegranola – granola med chokolade!
Chokoladegranola – en morgentopping som er sund ? Det lyder næsten for godt til at være sandt.
Ikke desto mindre, er denne granola utrolig nem at lave, og indeholder en masse sunde fibre, fedtsyrer og proteiner, som er med til at stabilisere dit blodsukker, efter en nats faste.
Jeg har før skrevet om, hvorfor jeg spiser lidt chokolade hver dag. Hvis du vil læse om hvile sundhedsegenskaber du finder i mørk chokolade, kan du finde det lige her: Hvorfor er chokolade sundt – nøddecreme
Mandler indeholder ligeledes en masse sunde fedtsyrer, proteiner og fibre, som er med til at holde dig mæt i længere tid, og holde dit blodsukker stabilt.
Chokoladegranola – denne opskrift
Denne lækre chokoladegranola bliver dejlig crispy uden brug af honning eller kokosfedt..
Den får en crunchy konsistens af æblemos og chokoladen, som bliver hård igen ved stuetemperatur. Derfor bliver den også mere sprød, efter den har kølet ned.
Chokoladegranolaen er sødet med æblemos og der bruges en sukkerfri chokolade, hvorpå du intet tilsat sukker får i opskriften. På den måde erstatter æblemos og chokoladen den funktion, som honning har – sødme og gøre den crunchy og sprød. Hvis du ønsker den er mere sød, kan du tilsætte et par dråber stevia eller komme noget Suvida, eller andet sødemiddel i..
Jeg nyder denne lækre granola ovenpå min skyr til morgenmad eller som mellemmåltid. Den er perfekt serveret med lidt friske bær. På billedet nedenunder kan du se, at jeg har nydt den til morgenmad, med en kop te og mine grøntsagsbrød til morgenmad.
Som mellemmåltid laver jeg tit min Raw yoghurt, og topper den med chookoladegranolaen. Min raw yoghurt er lavet af tre simple ingredienser, som giver dig et stabilt blodsukker, med gode kulhydrater og fedtsyrer, nemlig: avocado, frossen banan og vanillepulver – ren vanille ikke vanillesukker.. Den kan derfor også bruges som de kendte “nice creams” – is lavet på banan. Opskriften på min Raw yoghurt kan du finde lige her:
http://foodbaby.dk/2015/06/07/raw-yoghurt-utrolig-maettende-og-laekker-start-paa-morgenen
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Pingback: Gode råd til at undgå at småsnacke de forkerte ting - Foodbaby
Pingback: Raw yoghurt - med avocado og kold som en is