- Yield: 70 - med nedkøling i køleskabet
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 8 personer (som forret) - ellers 4-5
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 118 kcal
- Carbohydrate Content: 6 g
- Fat Content: 7 g
- Protein Content: 10 g
- Serving Size: 100 g
Kartoffelroulade med røget laks og avocado
Ingredients
- Kartoffel, drænet og groftreven - 380 g
- Roulade
- Knoldselleri, groftreven - 100 g
- Æggeblommer - 2 stk
- Æggehvider - 4 stk - du kan vælge at bruge 3 hele æg i stedet
- Purløg og salt efter smag
- Fyld
- Overmoden avocado - 2 stk (ca. 200 g)
- Skyr naturel / Fromage frais - 150 g
- Citronsaft
- Røget laks - 400 g
Instructions
- Kom de groftrevne kartofler og knoldselleri i en skål sammen med purløg, salt og æggeblommerne (kom hviderne i en skål for sig selv).
Rør det hele godt sammen - Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt over i den anden skål.
- Fordel massen ligeligt på en bageplade beklædt med bagepapir, og placer i ovnen på 180 grader ved varmluft i ca. 20 min - hold øje med den.
I mellemtiden laves fyldet:
- Kom kødet fra avocadoen ned i en miniblender sammen med skyr og citronsaft.
Blend det godt sammen, men det er stadig kun en fordel, hvis du har lidt større stykker af avocado i din masse. - Skær din røget laks i mindre stykker og vend ned i avocadocremen.
Når kartoffelrouladen kommes ud, glatter du fyldet jævt ud over hele rouladen, mens den stadig er varm.
Fold nu rouladen sammen - dette gøres nemmest ved at bruge bagepapiret til at trække rouladen rundt over sig selv.
Kom i køleskabet til nedkøling (minimum et par timer) og indtil den skal serveres.
Allergens
Lakseroulade – på kartoffelbund
Lakseroulade er pr traditionel forstand den, der er lavet på spinatbund, fyldt med røget laks og en flødeostcreme. På min hjemmeside har jeg lavet et par andre udgaver, med inspiration til denne traditionelle udgave. Jeg har lavet denne – med en kartoffelbund og en utrolig lækker avocadocreme. Den anden version er på en gulerodsbund, med pulled salmon og tangpesto .
På min gamle blog var denne kartoffelroulade med røget laks og avocado, min 4. mest sete opskrift, og jeg får tit beskeder tilbage fra folk, som har lavet den. Således havde jeg ved dens release – dag, 1.400 klik på denne opskrift.
Det gode ved denne opskrift er, at den er utrolig nem at lave og kan laves i god tid, inden der kommer gæster.. & den smager også fantastisk dagen efter i madpakken ! – Husk dog, at der er avocadocreme i, så den er klart pænest på den første dag, og er kun god i to dage efter den er lavet.
Hver gang jeg skal lave mad nede ved min søster, er det næsten altid den her som står på menuen..
Jeg har endda flere gange prøvet at blive inviteret ned på aftensmad ved hende, hvor menuen har været denne roulade..
Laks og avocado er begge rige på umættet fedtsyrer, som er med til at stabilisere blodtrykket og reducere risikoen for at udvikle type 2 diabetes samt visceral fedtvæv (det omkring de indre organer på maven).
Retten serveres kold, hvorpå kartoflernes stivelse omdannes til en ufordøjelig fibre, som ligeledes øger mæthedsfornemmelsen..
Opskriften blev første gang publiseret på min gamle blog, juleaftensdag 2013 i forbindelse med årets julekalender.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Kartoffelroulade – tilsendte billeder af mine dejlige følger, som har lavet denne opskrift:
Der findes ikke noget bedre, end at blive anerkendt for det stykke arbejde man har lavet, og jeg har heldigvis nogle følgere, som sender billeder til mig privat, eller tagger mig på instagram, så jeg kan se, at de har lavet min opskrift – og dermed også får en god feedback, hvis eksempelvis min opskrift har en mangel, eller der er en der har videreudviklet på den. Dette kan du også gøre på Instagram, ved at #Foodbabydk og @mariajensen92
Add to Favourites
Pingback: Pulled salmon roulade - med tangpesto og tomatris