- Prep Time: 15 minutes
- Serving: 4 portioner
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 123 kcal
- Carbohydrate Content: 14,8 g
- Fat Content: 3,6 g
- Protein Content: 9,3 g
- Serving Size: 4 portioner
Soleromousse på en mandel/kakaobund
Ingredients
- Kakao/Nøddebunden
- Frisk udstenet dadel - 1½ stk
- Kakaopulver - 1 tsk
- Mandler - 60 g
- evt lidt vand eller appelsinsaft til at binde det med
- Soleromoussen
- Moden mango - 150 g
- Fersken (fra dåse i egen saft) - 50 g
- Ananassaft - 2 spsk
- Saften fra passionsfrugt - 2-3 stk
- Skyr / fromage frais - 200 g
- Vanillestang / vanillepulver - Kornene fra 1 stang eller pulver der svarer til denne mængde
- Husblas - 2 blade
- Lidt sødemiddel - Intensivere smagen af mango
- Topping af varme hindbær med grofthakket chokolade og evt nødder, friske bær eller en lækker vanillecreme
Instructions
Nødde-Kakaobunden:
- Start med at komme 40 g mandler ned i blenderen og blend det til mandelmel.
- Tilsæt de udstenet dadler, kakaopulver samt de sidste mandler (evt lidt vand) og blend igen til en homogen masse - dette gør, at du får lidt knasende konsistens i din bund, hvilket giver en teksturforskel i forhold til den cremede mousse. Såfremt du ikke ønsker dette, blender du blot alle mandlerne på en og samme omgang
- Fordel denne masse i bunden af fire glas, som du vil servere din mousse i. Men pas på kanterne, så glasset ikke bliver beskidt.
Soleromousse:
- Kom husblas i koldt vand til optøning
- Kom kødet fra mango i en blender / foodprocessor med fersken, ananassaft samt passionsfrugtsaften. Undgå med fordel kernerne fra passionsfrugten ved at køre det gennem en si.
- Blend det hele godt sammen og tilsæt derefter skyr samt vanillepulver og blend til en homogen masse.
- Pres vandet ud af husblassen og smelt den over vandbad. Lad den køle lidt i et minut, hvorefter det kommes ned til moussen. Hæld det stille ned, mens du rør utrolig godt rundt for at undgå trevler.
- Fordel moussen ned i de fire serveringsglas og kom i køleskabet i minimum 3 timer.
Server med varme hindbær og grofthakket chokolade/evt. nødder
Solero mousse / Mango mousse
Min yndlingsis har altid været Solero Exotic, men ligepludselig for et par år siden, røg den ud af markedet, og jeg kunne ikke finde den nogen steder..
Da Solero Exoti for et par år siden røg ud af markedet, blev jeg lidt fornærmet, da denne is altid har været min favorit (indtil jeg selv begyndte at lave nogle)..
Derfor tog jeg kniven i den anden hånd, og søgte på dens ingredienser..
Det resulterede bl.a. i en sund hjemmelavet udgave af solero-isen, men samtidig denne uimodståelige Soleromousse på bunden af en mandel/kakaolag, som virkelig passer perfekt til denne mousse..
Server den enten med en lækker vanillecreme eller top den med varme hindbær lige inden serveringen ..
Varme hindbær laves nemt ved at komme nogle frosne i mikrobølgeovnen for en kort stund, top derefter groftreven chokolade, som vil smelte dejligt udover det hele og give en endnu større smagsoplevelse.
Jeg servere denne lækre mousse i de små glas fra Mette Blomsterberg, som giver 4 portioner.
1 portion giver dig 123 kcal, hvoraf du får 9 g protein.. Hvis du vil undersøge næringsindholdet i denne opskrift nærmere, kan du klikke på “nutrition facts” lige under billedet i toppen..
Denne soleromousse er lavet til både min fødselsdag, til min familie samt til når jeg får gæster, og har været en stor succes.. Du kan vælge at toppe den med lige det du ønsker – varme bær, en lækker vanillecreme, kokoscreme eller en vanilleskyr – eller måske en lækker chokoladesauce ?
Her er det kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan pynte med – jeg tror jeg vil lave et chokoladegitter næste gang jeg laver den !
Får du gæster på besøg en dag, kan du eventuelt overveje at servere vores dessert til nytårsaften ?
Vi lavede de lækreste og smukkeste kinder-is æg, med en hjemmelavet vanilleis med daim stykker i og en intens chokoladeis, det hele blev vendt i chokolade og ligner et stort kinderæg – lavet med is http://foodbaby.dk/2016/01/04/hjemmelavet-kinderaeg-som-is-med-daim-is-og-chokolade-is/
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Pingback: Kransekage sukkerfri - kan laves dage inden du får gæster