- Serving: 3-4 personer
Grøntsagspizza med kylling og pesto
**** Dette blogpost er sponsoreret af Nordisk Tang
Ingredients
- Bund
- Groftreven gulerod - 150 g
- Groftreven squasg - 150 g
- Mandler - knust næsten til mel - 60 g
- Lidt salt
- Æg - 3 stk
- Evt. lidt reven fast italiensk ost såfremt du ønsker det
- Topping (Must)
- Kyllingebryst - 300 g
- Tangpesto fra Nordisk Tang - - så meget du ønsker
- Tomatpasta - 140 g
- Hvidløgspulver - drys over
- Oregano
- Forslag til topping
- Ananas, champignons, Rød peberfrugt,
Instructions
Bunden:
- Tænd ovnen på 200 grader ved almindelig luft
- Kom de revne gulerødder, squash, hakkede mandler, salt samt evt. reven ost ned i en skål, og vend det godt sammen. Vend det hele sammen med æggene og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir (den er ca. 0,5-1 cm tyk)
- Forbag i ovnen i 15 min
Lav i mellemtiden din topping klar:
- Start med at tilbered kyllingen - krydr med paprika, hvidløgspulver og evt. hvid peber. Steg ved svag varme på en pande eller pocher kyllingen i lidt vand.
- Imens kyllingen passer sig selv, snitter du grøntsagerne (toppingen).
- Når bunden har været i ovnen i 15 min, tages den ud.
- Smør bunden med tomatpasta, drys med hvidløgspulver, derefter din topping - pånær kyllingen, og drys til sidst med oregano.. (Ost har du eventuelt kommet i bunden, hvorpå ekstra ikke er nødvendigt).
- Kom tilbage i ovnen i 15 min for endelig bagning
- Når kyllingen er færdig "puller" du den med to gafler. Vend den med tangpestoen og top ovenpå din pizza, når den er færdig..
Du kan med fordel bruge en paletkniv til at tage stykkerne fra hinanden, mens den er varm.
Grøntsagspizza
Grøntsagspizza er egentig lavet ud af min tidligere opskrift på “Grøntsagsbrød” forvandet til en dejlig pizzabund, som toppes med pulled kylling, ananas og grøn Tangpesto fra Nordisk Tang – du kan selvfølgelig også bruge din favorit pesto, hvilket jeg har gjort :)..
Da denne opskrift kom på min gamle blog, fik jeg flere kommentarer fra forældre, som var lykkelige over, at de utrolig nemt fik deres børn til at spise grøntsager..
Grøntsagspizza er lavet på mange varianter.. Jeg har således set nogle på blomkåls-bund, sød kartoffel bund og ren gulerodsbund. Dog synes jeg at blomkålsbunden har en bitter eftersmag, gulerodsbunden er for sød og der er ofte utrolig meget ost i bundende, som jeg personligt mener, har sin plads i toppen af pizzaen, hvor de smelter ud over bunden.
NB: Pesoten kan du købe lige her:
http://nordisktang.dk/shop/