- Serving: 14-15 stk
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 88 kcal
- Serving Size: 1 stk
Sund nougatbar - ala Twix
**** Dette blogpost er sponsoreret af Nordisk Tang
Ingredients
- Mandler - 200 g
- Friske udstenet dadler - 44 g
- Tangsalt fra Nordisk Tang - 1½ tsk
- Øko appelsinskal - 1-1½ appelsin
- Æggehvider (små) - 2 - ellers 1½
- Nougat
- Hasselnødder - 130 g
- Friske udstenet dadler - 75 g
- Carobpulver - 3-4 tsk (eller 1/4 tsk kakaopulver - smag til, men start med meget lidt)
- Vand - til rette konsistens
- Overtræk
- Mørk chokolade (70+) evt sødet med stevia - Til overtræk
Instructions
- Kom mandlerne i ovnen på 200 grader i ca. 10 min - hold ovnen varm efter dette..
- Blend mandlerne til mel og tilsæt dadler, tangsalt samt appelsinskal. Blend til homogen masse
- Smag til om du vil have mere tangsalt eller appelsinskal i
- Vend det hele sammen med æggehvide og form 14-15 nøddestænger - kom på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Kom i ovnen i 12-15 min - du kan med fordel vende dem en gang, når de er halvvejs.
Lav nougaten imens:
- Kom hasselnødderne i ovnen i 5-7 min, og gnid skallen af dem
- Blend til mel og tilsæt dadler samt carobpulver (eller kakaopulver) og blend igen. Juster konsistensen med lidt vand.
- Når bundene er kølet ned, kommes et lag nougat ovenpå hver bund.
- Smelt chokoladen over vandbad og temperer den (dette gøres nemt ved at smelte 2/3 i vandbad, tage af varmen og da tilsætte den sidste tredjedel. Rør sammen og brug.
- Vend nougatbarerne i chokoladen, så de får et dejlig tykt og fint lag chokolade. Stil på en tallerken med bagepapir (det sikre sig, at chokoladen ikke sætter sig andre steder, end på din bar)..
- Kom på køl til chokoladen har sat sig
Nougatbar – lavet ala Twix
Nougatbar er en fantastisk lille godte er helt unik, grundet Tangsaltet, som møder denne dessert.
Tangsalt indeholder store mængder Umami, som giver fornemmelsen af mundfylde, afrunder smagen samt skærper tilstedeværelsen af de resterende grundsmage. Denne lille godte har dermed noget – Bittert (Appelsinskal, chokolade), Sødt (Dadler), Saltet + Umami (Tangsalt). Samtidig møder det bløde element i Nougaten den knasende bund af mandler, tangsalt og appelsinskal..
Baren vendes i en 85% sukkerfri chokolade (her bruger jeg typisk cavalier), og kan pyntes med lige det, du ønsker – eksempelvis kokosmel, frysetørret hindbær e.l.)
Tangsalt kan købes gennem nedenstående link:
Find flere lækre og sunde juleopskrifter her på hjemmesiden:
http://foodbaby.dk/?cat=777&relation=any&s=&level=&serving=&timeneeded=&post_type=post
Add to Favourites
Pingback: Nytårs Iceshot - Hurtig is med alkohol - Foodbaby
Lækkert