- Serving: 6 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 276 kcal
- Carbohydrate Content: 34 g
- Fat Content: 12,7 g
- Fiber Content: 7 g
- Protein Content: 9 g
- Saturated Fat Content: 8 g
- Serving Size: 6 personer
Sund udgave af
Ingredients
- Chokoladekagen
- Sød kartoffel, skrællet - 280 g
- Moden banan - 120 g
- Vand - 1 dl
- Friske udstenet dadler - 2 stk
- Æg - 3 stk
- Vanillepulver - 1 tsk (eller kornene fra 1 vanillestang)
- Kakaopulver - 4 spsk
- Bagepulver - 2½ tsk
- Kvark 1% - 100 g
- Chiafrø - 35 g
- (Evt mandelmel og HUSK) - For en mere "kage" konsistens
- Kokos topping
- Friske udstenet dadler - 100 g
- Vand - 2 dl
- Vanillepulver - 1 tsk
- Kakaopulver - 3 spsk
- Stærk færdiglavet kaffe - 6 spsk
- Kokosmel - 75-80 g
Instructions
Chokoladekagen:
- Start med at skære de skrællede søde kartofler i mindre stykker og giv dem et opkog på ca. 15 min - til de er møre, når du stikker en gaffel i dem.
- Hæld vandet fra, og kom kartoflerne i en foodprocessor/blender og blend sammen med banan
- Kom vand og dadler ned i en gryde og giv et kort opkog, så dadlerne koges lidt ud i vandet.
I mellemtiden kommes æg, vanillepulver, bagepulver og kvark ned i foodprocessoren med kartoffel/bananmosen, og det blendes endnu engang sammen til en homogen masse. Kom dadelpuréen (dadler+vand) ned i blenderen og blend det hele sammen en sidste gang. - Kom det i en skål og irør chisfrøene
- Kom kagedejen i en ovnfast fad beklædt med bagepapir, og kom denne i midten af ovnen på 190 grader ved over-under varme i ca. 40 min.
Når kagen tages ud, fjernes den fra formen så kagen køler hurtigere ned. 10 min efter du har taget den ud, begynder du at lave kokos-toppingen:
- Kom de udstenet dadler samt vand i en gryde og kog op
- Når dadlerne er begyndt at koge ud, tilsættes kakaopulver, vanillepulver samt kaffe.
- Rør det hele godt sammen i gryden og lad det småkoge (Du kan med fordel lade det køre gennem en minihakker/bruge en stavblender, hvis dadlerne ikke er nok udkogt).
- Tilsæt til sidst kokosmel og rør det sammen endnu engang. Fjern fra varmen og lad det stå i et lille minut inden den toppes ovenpå kagen.
- Kom kagen i køleskabet så glasuret kan stivne og indtil den skal serveres.
Allergens
Den du ved nok – chokoladekagen alle kender
Den du ved nok, har i min familie har altid været utrolig populær til fødselsdage o.l.
Kombinationen af en chokoladekage og toppingen af kaffe/kokos, er også helt fantastisk.
Den rigtige udgave er proppet med smør og sukker i store mængder, men i denne er bunden lavet af de primære ingredienser sød kartoffel samt banan.
Kagen er uden mel, og kan derfor virke “klæbrig/tung”, hvilket også gør at den mætter utrolig godt, grundet fibrene i den søde kartoffel. Ønsker du en mere “tør” udgave, kan du tilsætte mandelmel.
Min topping med kokos/kaffe/kakao er simpelthen uden lige genial, og smager fantastisk hvis jeg selv skal sige det 🙂
– Det kan stadig diskuteres hvorvidt kokosmel er sundt eller ej, og der er stadig en del diskussion om dens mættede fedt, ligesom chokolade, påvirker kroppen positivt. Dog er dette en sund udgave af “Den du ved nok”, hvilket gør, at jeg ikke går på kompromis med kokos-smagen i toppingen ..
Jeg har lavet denne kage i forbindelse med en del fødselsdage og andre arrangementer med familien, og den er altid blevet taget utrolig godt imod.
Add to Favourites