- Serving: 4 personer
Laks med Tangpesto og mandelcrust
**** Dette blogpost er sponsoreret af Nordisk Tang
Ingredients
- Laksestykker - 4 stykker (500 g)
- Mandler - 20 stk
- Cornflakes (ISIS eller Urtekram) - uden sukker - 30 g
- Rød tangpesto fra Nordisk Tang - 6-7 tsk
- Evt. krydderier som Tangsalt, Paprika, hvidløgspulver eller peanut butter)
Instructions
- Blend mandler og cornflakes (og eventuelt nogle krydderier).
- Smør dine laksestykker med pesto og top derefter med dit mandel/cornflakes crust.
- Kom i ovnen på 200 grader ved over-under varme i 18-20 min.
Allergens
Laks med tangpesto og mandelcrust
Laks med tangpesto går simpelthen så godt sammen. Den mængde fedt der er i pestoen, går ned og påvirker laksekødet i en sådan grad, at det bliver utrolig mørt og lækkert.
Du får således den møre laks, der glider fra hinanden når du rør den, men en smagfuld og lækker tangpesto, og ikke mindst et sprødt og knasende lag i toppen, fra denne mandel/cornflakes crunch.
Hvis du gerne vil bevare sundheden i denne laks, skal du kigge efter de sukkerfrie varianter af cornflakes – således har Urtekram og ISIS/Easis, en sukkerfri udgave, som blot indeholder lidt salt og er ikke sødet på nogen måde – heller ikke med sødemidler.
Toppingen fungerer også godt til andre stykker kød/fisk såsom torsk, sej, Havtaske, Ørred, Skinkeschnitzel e.l.
NB: Tangpestoen kan du købe lige her:
http://nordisktang.dk/shop/
Pingback: Guide til en sundere hverdag - Foodbaby
Pingback: Nytårs Iceshot - Hurtig is med alkohol - Foodbaby