Nutella – på mandelsmør (Mandella)

Nutella – af mandler – deraf mandella

Denne sunde udgave af Nutella er utrolig nem at lave, og indeholder kun få ingredienser.
Jeg har tidligere på min gamle blog, givet utryk for, hvor utilfreds jeg er, med at samtlige “nutella”, “Chokoladespread” “Chokoladesmørrepålæg” o.l. reklamere med at indeholde hhv chokolade og nødder..
– For faktum er, at du ikke kan finde en Nutella eller decideret Hasselnøddepålæg, med mere end 13% nødder i. Du kan ligeledes finde et hav af “Chokolade-smørepålæg” som ikke har set skyggen af chokolade, men derimod honning, kokosolie, hærdet vegetabilsk fedt o.l. !!

Det burde ikke være lovligt at reklamere sådan med et produkt, ligesom Vekao pr lovgivning heller ikke må kalde sig for chokolade, da det indeholder for lidt kakaomasse.

– Tilbage til denne opskrift –> Denne opskrift er ikke tilsat sukker, ej heller honning.. Men sødes naturligt med dadler, som foruden sødme og frugtsukker, også giver dig et hav af vitaminer og mineraler samt fibre.
– Bl.a. Kalium, calcium og phosphor som bl.a. er vigtige for dine knogler og muskler.
Samtidig indeholder denne mandella hele 65% mandler, 13% dadler, 13% vand og 8% kakaopulver.
Til sammenligning indeholder nutella mest sukker, dernæst palmeolie, og først herefter 13% hasselnødder.

100 g af denne indeholder ligeledes 361 kcal, mens 100 g Nutella indeholder 544 kcal.

Nyd Mandella på proteinbrød, morgenbrød eller mine fantastiske Grøntsagsbrød, som du kan finde her på hjemmesiden 😉

 

Add to Favourites