- Serving: 2 personer (eller 1 stor)
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 100 kcal
- Carbohydrate Content: 27 g
- Fat Content: 1 g
- Protein Content: 10 g
- Serving Size: 2 portioner
Frozen mint skyr/yoghurt
Ingredients
- Overmoden frossen banan - 100-120 g
- Spinat, frisk - 1½ håndfuld
- Vanillepulver - eller 1 vanillestang
- Kvark 1% (eller skyr) - 120 g
- Frisk mynte - blande fra 1-2 kviste
- Se nedenfor for serveringsforslag
Instructions
- Start med at bringe noget vand i kog i en gryde
- Når det buldre-koger, tilsættes spinat - skru ikke ned..
Lad spinaten blanchere i ca. 2 min og si vandet fra. Hæld med det samme koldt vand over - det bevarer den grønne farve fra spinaten - Skær den frosne banan i mindre stykker og kom i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
Server..
Serveringsforslag:
- Server med grofthakket nødder og gojibær
- Server med varme hindbær (fra frost, som kort er blevet varmet op i mikrobølgeovnen)
- Server med en lækker hjemmelavet mandel/chia chokolade (der vil være til flere portioner i denne)
- 50-60 g friske udstenet dadler
- 2 dl vand
- 4 spsk kakaopulver
- 1½ spsk chiafrø
- 100 g groftblendet mandler
- Varm de udstenet dadler og vand op, så dadlerne koger lidt ud
- Tilsæt kakaopulver og bland det / eller brug en stavblender, så du får en homogen masse.
- Kom tilbage på varmen og skru ned på 2 i blusset.
- Irør mandler og chiafrø
- Køl det ned og opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet. Efter 2-3 timer er det stivnet noget mere, og kan bruges til denne is, ovenpå skyr til morgenmad e.l.
Allergens
Frozen skyr / yoghurt i en hurtig og sund udgave
Frozen skyr er utrolig nem at lave og smager dejligt af sommer..
Det er netop blevet sæson for danske mynteblade, som er hovedingrediensen i denne ret (smagsgiveren).
Jeg bruger Kvark i min udgave, men skyr kan også bruges. Grunden til at jeg bruger kvark er, at den bedre kan holde på konsistensen efter der er irørt øvrige ingredienser, hvorimod skyr tenderer til at blive meget vandet. Samtidig indeholder kvark 1% lige så meget protein som skyr, og den eneste forskel er, at kvark indeholder 1 g fedt, mens skyr 0,2 g.
Endnu engang er ingredienserne nøje udvalgt:
Kvark: har samme egenskaber som skyr: Højt proteinindhold og lav fedtprocent. I princippet kan du også bruge skyr, som jeg gjorde ved de første frozen yoghurt jeg lavede. Jeg er gået over til kvark i stedet, fordi kvark har en mere fast konsistens, også når den blendes med andre produkter, hvor skyr i modsætning bliver utrolig vandet..
Foruden makronæringsstofsammensætningen er kvark en super kilde til calcium
Banan er rig på Kalium, som er med til at regulere vores blodtryk, muskler og nervesystem. Samtidig indeholder banan fibre, og øger hjernens indhold af et hormon som hedder serotonin. Serotonin er kroppens naturlige lykkepille og giver os en følelse af velvære, og gør det ligeledes lettere at falde i søvn.
Spinat indeholder pr 100 gram mange vitaminer og mineraler som calcium og magnesium, og bliver solgt på deres høje kalk-indhold. Fakta er dog, at spinat indeholder stoffet oxalsyre, som binder calcium til sig, og kan derfor ikke optages. Dog er spinat stadig en sund spise: De er kaloriefattige (26 kcal/100 g), fiberrige, indeholder store mængder af beta-caroten, folat samt vitamin K (også vigtig for knoglerne).
Mynte: Indeholder vitamin C, vitamin E, Folat, Calcium, Jern og er i mange år blevet brugt til at berolige fordøjelsen og maven.
Læs om ingredienserne og basis til mine sunde cremede is, gennem nedenstående link:
http://foodbaby.dk/2015/06/13/baggrunden-bag-mine-sundere-is/
Add to Favourites