Grøntsagsbrød
Ingredients
- Gulerødder, groftrevne - 150 g
- Squash, groftreven - 150 g
- Mandler, hakket - 50 g (60 hvis du undlader chiafrø)
- Chiafrø - 4 spsk
- Æg - 3 stk
- Purløg samt salt - efter smag
Instructions
- Tænd ovnen på 180 grader ved over-under varme
- I en skål kommes alle ingredienser pånær æg i, og røres sammen.
- Massen samles med æg og på en bageplade beklædt med bagepapir former du 9 mindre "klatkager"
- Kom i ovnen i 20 min
Opbevar i køleskabet til de skal bruges.. Du kan bl.a. bruge dem til nedenstående ting:
Grøntsagspanini
http://foodbaby.dk/2015/06/03/groentsagspanini-med-ruccola-og-serranoskinke/
Sandwich
http://foodbaby.dk/2015/06/10/kartoffelpandekage-med-avocado-mangochutney-og-pulled-chicken/
Grøntsagsbrød
Grøntsagsbrød er en af de opskrifter som var mest populære, på min gamle blog – og en af de mest sete.
Det er et sundere alternativ til brød, og samme opskrift, som jeg bruger til mine sandwich samt panini..
Foruden denne opskrift, har jeg nemlig lavet nogle Grøntsagsbrød med edamame og spinat og nogle Kartoffelpandekager – ala røsti som også kan bruges til det samme som dette.
Nogle mener det er lidt ala en æggekage med grønt, men det ændre ikke på, at den er helt perfekt til stor set al slags pålæg og som sandwich.
Foruden en fantastisk smag, er det en god mulighed for at få ekstra grøntsager ind i hverdagen..
Paninien er her lavet af gulerødder og squash, men du kan også erstatte dette med en anden grøntsag – således ved jeg at nogle bruger blomkål, hvilket jeg synes får en meget bitter og træls eftersmag, og derfor ikke selv bruger.
Jeg kan anbefale dig at prøve denne, du bliver ikke skuffet 😉
Add to Favourites
Pingback: Grøntsagssandwich med Tun i Tangpesto med avocado - Foodbaby
Pingback: Kartoffelpandekage med pulled chicken og avocado
Pingback: Mandella (sund nutella med mandelsmør) - Foodbaby
Pingback: Grøntsagssandwich med pulled salmon og avocdo
Pingback: Spinatomelet - Den hurtigste - sunde middagsmad - Foodbaby
Pingback: Gode råd til at undgå at småsnacke de forkerte ting - Foodbaby
Pingback: Proteinrig Nutella - med ægte belgisk chokolade