Sundere is

Sundere is – eller sukkerfri is, er is uden tilsat sukker, mange uden laktose og så på ingredienser, som alle gør noget godt for dig og din krop – ingen tomme kalorier.

Jeg har i denne sommer været utrolig inspireret af at lave diverse sunde versioner på is..

De har dog alle nogle fællestræk, som jeg i dette indlæg har valgt at fokusere på.. Du kan tage det som “basis til at lave en sund is” – og selv lege videre med den smag, som du er vild med..

 


Frossen banan

Konceptet kommer fra “Rawfood”, og er et koncept jeg ofte bliver inspireret af, når jeg laver desserter.
Fokus ligger på sunde og naturlige råvarer, som alle giver kroppen vitale vitaminer og mineraler.
Den frosne banan fungerer i Is-opskrifterne som sukker og fløde, da den giver en cremet konsistens, og samtidig søder retten.

Hvorfor banan? Banan er bl.a. rig på Kalium, som er med til at kontrahere musklerne når de arbejder, samt regulerer blodtrykket. Nogle nye studier har bl.a. set, at balancen mellem indtaget af Kalium og Natrium (Salt), måske er vigtigere at fokusere på, end det totale Natrium-indtag. Dvs. indtager du meget natrium, skal du indtage lidt mere kalium for at få den bedste balance til blodtrykket.

Hvordan frossen banan? – Har du nogle (over)modne bananer, som du ikke når at spise?
Stop madspildet og brug dem på noget lækkert og uforglemmeligt! – IS !

  1. Fjern skrællen fra dine bananer
  2. Kom dem i en frysepose og i fryseren i minimum 12 timer – der kan sagtens være flere i en pose uden de fryser sammen.

Tag op og blend sammen med andre ingredienser til en lækker is (Se nedenstående links)


 

Friske udstenet dadler

Dadler er fantastiske til at søde med. Men de har en unik plads i mine is-opskrifter, da de gør isen endnu mere cremet, og reducere krystaliseringen.

Hvorfor dadler? Dadler er – ligesom banan – rig på Kalium. Men er samtidig rig på Kostfibre som reducere mavens tømningshastighed og dermed øger mæthedsfornemmelsen. Samtidig er de rige på Calcium og Magnesium, som både er vigtige for dine muskler samt knogler.


Æggeblomme

Æggeblomme giver – ligesom dadler og banan – en unik og dejlig cremet konsistens, når isen fryses ned.
Samtidig er det med til at give isen en smag af “Fedme”, som afrunder og fuldender smagen.

Hvorfor æggeblomme? Æggeblomme er før blevet kaldt “Naturens vitaminpille”, da den indeholder større eller mindre mængde af alle vitaminer og mineraler, pånær vitamin C og vitamin K. Ved at bruge æggeblomme får du med andre ord en god dækning af alle de vitale næringsstoffer, som din krop har brug for.
En lille sjov fakta om æggeblomme er, at den faktisk er relativ proteinrig, med hele 15,9 g protein pr 100 g.
Dens fedtfordeling er ligeledes 32,4 % mættet, 46,5 % Monoumættet og 21,2 % Polyumættet fedt.


Interesseret i at prøve nogle af mine fantastiske is efter du har læst dette ? Bliv inspireret gennem nedenstående links:

http://foodbaby.dk/tag/sund-is/

Islagkage Raw iskage Bananis peanut butter is