- Yield: 10
- Prep Time: 10 minutes
- Serving: 4-5 barer (flere kugler)
Chokoladebar med kakaonibs (og pebermynte)
Ingredients
- Mandler - 80 g - kan erstattes med ca. 60-70 g havregryn
- Friske udstenet dadler - 150 g
- Mørk chokolade (70+) evt sødet med stevia - 40-50 g
- Kakaonibs - - efter eget ønske
- Evt. pebermynteolie / pebermynteessens - smag til - få dråber er ofte rigeligt.
Instructions
- Blend mandler og kakaonibs
- Bland med fingrene de udstenet dadler, kakaopulver samt de blendede mandler/kakaonibs og kom derefter chokolade i. Bland til en homogen masse
- Smag til med pebermynteolie hvis du ønsker en "after-eight"-smag
Form til små kugler eller bar-stykker (ca. 4-5 barer) og kom på køl. Lad smagen trække lidt så er de bedst.
Allergens
Chokoladebar
Da jeg i en weekend var hjemme ved min kærestes far til fødselsdag, lavede vi lidt sunde godter til kaffen.. Foruden en sundere softice med frugt, lavede jeg disse chokoladekugler til ham.. Det hele var egentlig lavet som et forsøg og et “jeg tager lige hvad jeg har”-projekt, men resultatet blev fuldstændig fantastisk !
Da jeg lavede dem herhjemme, anvendte jeg dog mandler frem for havregryn – du kan gøre hvad du nu synes er bedst – vel at vide, at blodsukker stigningen stadig kontrolleres af chokoladens fedtstof..
Jeg tilsatte samtidig lidt pebermynteekstrakt i halvdelen af mine kugler i andet forsøg, og jeg indrømmer at det bestemt ikke gør kuglerne ringere ;)..
Kuglerne er et godt mellemmåltid, når blodsukkeret er ved at falde og er rig på en masse sunde vitaminer/mineraler samt fedtstoffer.. Samtidig er den en god restitutionsbar/kugle i forbindelse med træning.
Følg hjemmesiden via de sociale medier
Kunne du lide opskriften ? Du kan følge denne hjemmeside, og blive opdateret med de nye opskrifter gennem Facebook Sund nydelse – opskrifter fra hjertet – eller via Instagram: Mariajensen92
Add to Favourites