- Yield: 60 min
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 40 minutes
- Serving: 4 personer
Herresteak med Tangkrydder og salat med peberfrugt/pesto dressing
Denne side er sponseret i forbindelse med mit samarbejde med Nordisk Tang - du kan også bruge andre pestoer end denne.
Ingredients
- Steaken
- 4 steaks - Striploins, højrebsbøf e.l.
- Ananas - 4 skiver
- Friske danske jordbær - 4 stk
- Nordisk Tangkrydderi - Til at krydre
- Hvidløgssmør - til Stegning
- Kartofler og Tangkrydret smør
- Små kartofler - - alt efter hvor mange i spiser
- Olie + Tangsalt fra Nordisk Tang
- Tangkrydderi fra Nordisk Tang - 3 tsk
- Hvidløgssmør - 40 g
- Salat + dressingen
- Rød peberfrugt - 100 g
- Mayonnaise - 2 tsk
- Grøn Tangpesto fra Nordisk Tang - 4 tsk
- Sojabønner / edamame bønner - 100 g
- Fuldkornspasta - 75 g - kan undlades - tilsæt da lidt flere sojabønner
- Rødløg - 1-2 stk
- Majs - 40 g
- Gulerødder - 2 stk
- Frisk dansk spidskål
- Evt. andet salat - Erstat også evt noget af det ovenfor, det er en vejledning
Instructions
Tag steaken ud, så den bliver stuetemperatur inden den skal steges.
Salaten:
- Kog pasta og sojabønner som du ønsker dem - personligt vil jeg helst have pastaen al dente, så der stadig er lidt bid i., og jeg tør bønnerne op i en skål, ved at hælde kogende vand over dem, som trækker i 2-3 min.
- Kom peberfrugt, mayonnaise og Grøn Tangpesto i en miniblender og blend til en homogen masse. Kom det i en salatskål.
- Skær alle grøntsagerne ud i mindre stykker og vend sammen med din dressing samt sojabønner.
- Lad smagen give kraft og "trække" indtil den skal serveres
Kartofler
- Kom de små kartofler i en pose sammen med olie og salt og ryst det godt sammen.
- Kom i en ildfast fad og i ovnen i ca. 40 min. Du kan også bruge en rest kogte kartofler, og give dem kortere tid i ovnen.
- Kom Tang Krydderiet ned i 40 gram hvidløgssmør og rør det godt sammen - dette gøres nemmest med hænderne.
Steaken
- Ca 10 min inden kartoflerne er færdige, begynder du på steaken.
- Start med at komme dine ananas på en tør og varm pande, og rist dem til de lige får en dejlig brun kulør. Tag dem af igen.
- Krydr steaken med Tangkrydderi på den ene side.
- Smelt hvidløgssmør på panden og vend det krydret side nedad. Krydr ligeledes den anden side med tangkrydderi og steg dem som du ønsker - rå-medium-gennemstegt.
Server det hele sammen - steaken toppes med den stegte ananas samt det friske jordbær.
Herresteak – tillykke med fødselsdagen
I forbindelse med Heine’s fødslesdag (Ejer og opfinder af Nordisk Tang), lavede jeg som opskriftudvikler for dem, denne ret til ære for ham.
Den blev taget utrolig godt imod derhjemme, hvor selv min far, som ikke er glad for pesto e.l. spiste i højt humør flere portioner, og kaldte menuen for en sand “kærlighedserklæring til mandens mave”.
Retten er stadig forholdsvis sund, men her er der dog fokus på en sund psykisk og social oplevelse.. Husk på at give dig selv lov til at spise det du elsker.. En livsstilsændring skal ikke være en straf eller et surt job, der skal være plads til det du elsker – og ønsker du at forkæle en du elsker, ja – så er det måske lige denne opskrift du skal læse videre på :)..
- steaken er stegt i hvidløgssmør, for at give en fantastisk smag – husk på, at kødet kun suger en lille smule fedtstof til sig.. Steaken serveres med en tørstegt ananas og frisk jordbær
- Salaten indeholder sojabønner, som er den bedste vegetabilske kilde til protein. Samtidig er den vendt med en lækker hjemmerørt peberfrugts-tangpesto dressing – som fik min smagsdommer til at gå helt amok i salaten – til trods for, at han hverken kan lide pesto, pasta eller sojabønner.
- Kartoflerne bliver serveret med en tangkrydder-hvidløgssmør, som smelter dejligt ud over kartoflerne og giver smag.. Nu er det jo lige op over, at de nye kartofler kommer i supermarkederne..
Alle Nordisk Tangs produkter, kan du købe her:
Denne side er sponseret i forbindelse med mit samarbejde med Nordisk Tang – du kan også bruge andre pestoer end denne.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier. Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites