- Serving: 4 personer
Pasta/sojabønne salat med en fantastisk sweet chili/mayo
Ingredients
- Salaten
- Fuldkornspasta - 100 g (kan undlades og tlsættes flere edamame/sojabønner)
- Majs - 1 lille dåse
- Rødløg - 1 stk
- Frisk dansk spidskål
- Evt. avocado - 1 stk
- Cherry tomater - 3-5 stk
- Sojabønner / edamame bønner - 80-100 g
- Evt. andre grøntsager - gulerødder, broccoli, peberfrugt
- Dressing
- Mayonnaise - 2½ spsk
- Chilli and sweet pepper sauce - 3 spsk (eller noget sur/sød chilisauce)
- Sambal Oelek - 1 tsk
Instructions
- Kog pastaen og hæld det kogende vand over dine sojabønner så de tør op. Når pastaen er kogt, hældes koldt vand over så den bliver kold. Varme ingredienser må ikke tilsættes sammen med din mayonnaise, da den så vil skille.
- Kom alle ingredienserne til dressingen ned i en stor skål og rør det sammen. Tilsæt alle grøntsagerne (pånær tomater) og miks det hele godt sammen.
- Kom tomater, den kogte pasta samt sojabønner i, og vend det hele sammen igen
Lad det med fordel trække lidt så smagen trænger igennem.
Serveringstip: Server sammen med denne lækre Kartoffelroulade med røget laks og avocado (Som vist på billedet)
http://foodbaby.dk/2015/06/08/kartoffelroulade-med-roeget-laks-og-avocado/
Pastasalat med sojabønner og chilimayo
Denne lækre pastasalat er simpelthen fantastisk !!
Det gode ved denne opskrift er:
- Den er nem at lave
- Den smager ekstra-ordinært godt til næsten alt
- Den er rig på sunde fedtsyrer – bl.a. fra avocado og rapsolie
- Æggeblommerne er kendt som “naturens svar på vitaminpiller” da de indeholder lidt af alle vitaminer – pånær vitamin K og C.
- Sojabønnerne er rige på vegetabilsk protein – og kan udgøre en større mængde, såfremt du ønsker at reducere dit indtag af stivelse – men overvejer du at undlade dem, vil jeg stærkt fraråde det.. Deres konsistens og smag i denne salat er helt unik.
Jeg lavede opskriften i weekenden, da min kæreste kom på “weekend-ophold” hjemme ved mig, og vi elsker begge at lege med råvarerne i køkkenet !
Lørdagens variant blev god, men da vi lavede den mandag og skrev den ned, blev den endnu bedre – og den får du her ..
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92