- Yield: 70 min
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 15+20 minutes
Umami mandler med Tangsalt og Wasabi
Dette indlæg er sponseret i forbindelse med mit samarbejde med Nordisk Tang. Opskriften er udarbejdet da jeg var opskriftudvikler for dem.
Ingredients
- Vand - 2 dl
- Mandler - 200 g
- Tangsalt fra Nordisk Tang - 4 spsk + evt. lidt til at drysse ovenpå inden det kommes i ovnen
- Evt. Wasabipasta / wasabipulver efter egen smagspræference
Instructions
- Kog vandet op med Tangsalten så det opløses.
- Kom derefter mandlerne ned i Tangvandet, og lad det koge op igen i kort tid.
- Tag af varmen og laddet ligge og trække med låg i 15 min
- Si vandet fra - og kom mandlernepå en bageplade beklædt med bagepapir
Der ligger lidt ekstra tangsalt i din si, som du med fordel kan komme ud over mandlerne sammen med lidt ekstra Tangsalt, og rør det hele godt sammen - fordel godt ud på bagepladen - Ønsker du Wasabi-smagen, vender du mandlerne i en skål med wasabi pastaen, hvorefter den også fordeles godt på bagepladen.
- Kom i ovnen i 20-25 min på 150 grader
Du kan med fordel røre lidt rundt i dem engang i mellem
Opbevar tørt og nyd som en lækker snack og/eller i en god salat.
Tangsaltet mandler
Du kender sikkert saltet mandler ?
Her får du en anderledes udgave som virkelig smager fantastisk, og er proppet med sunde fedtsyrer (omgega 3), masser af smag og ikke mindst Umami – den 5. grundsmag.
Til gæster servere jeg altid disse mandler som snack, og de er utrolig populære, og mange synes de er bedre end soyaristet samt saltet mandler.
Men inden du fortsætter: Hvorfor Tangsalt??
Du har sikkert før lavet/hørt om saltet mandler og tænker nu “Hvad er forskellen?”
Nordisk Tang er en dansk virksomhed, som laver Tangpesto, Tangsalt og diverse krydderier med Tang.
Tangen bliver “fanget” fra havet i Kattegat og alle øvrige produkter er økologiske og danske råvarer – fx i deres pesto.
Tangsalten består af sukkertangmel, almindelig salt, hørfrø og solsikkekerner, hvilket giver den en mildere og samtidig anderledes smag, end almindelig bordsalt. Derforuden er Tang proppet med Umami, som er kendt for at give mundfylde og gøre retten “komplet”.
Tangsalten kan købes gennem nedenstående link
Du kan også erstatte wasabien med Nordisk Tang’s grillkrydderi.
Dette indlæg er sponseret i forbindelse med mit samarbejde med Nordisk Tang. Opskriften er udarbejdet da jeg var opskriftudvikler for dem.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites
Pingback: Asiatisk inspireret laks med mandelcrust og pestokartofler - Foodbaby
Pingback: Gode råd til at undgå at småsnacke de forkerte ting - Foodbaby
Pingback: Bønnesalat med Tangmandler og Feta - Foodbaby
Pingback: Nytårs Iceshot - Hurtig is med alkohol - Foodbaby
Pingback: Kikærter - ristet og saltet - Foodbaby