- Serving: 2 store is - (5-6 små)
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 237 kcal (91 kcal)
- Carbohydrate Content: 24,2 g (9,3 g)
- Fat Content: 13 g (5 g)
- Protein Content: 7,9 g (3 g)
- Serving Size: 2 store is (5 små)
After Eight chokoladeis mousse
Ingredients
- Friske udstenet dadler - 50 g
- Æg (evt past) - 2 stk
- Kakaopulver - 3-4 tsk
- Mørk chokolade (70+) evt sødet med stevia - 50 g - jeg bruger 85% Cavalier
- Pebermynte essens - Smag til - start med få dråber
- Evt. kakaonibs - ca. 15 g hvis du ønsker lidt knas i isen
Instructions
- Ønsker du kakaonibs blender du først dem rigtig godt
- Tilsæt derefter alle ingredienser (foruden chokolade og pebermynte essens) og blend til en homogen masse
- Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt, smag til med pebermynte essens og blend det sammen en sidste gang
- Fordel i dine ispinde-forme og kom i fryseren i minimum 12 timer.
Kan spises direkte fra fryseren, når trangen til noget sødt banker på..
Allergens
After Eight Chokolade is med en cremet konsistens – uden sukker eller fløde
After eight smager fantastisk ! Og her får du den i en frisk og lækker is, som er fri for raffineret sukker og kan laves uden laktose, såfremt du bruger en laktosefri chokolade.
Konsistensen er helt unik, cremet og ufattelig lækker – det kan ikke siges bedre..
– Endnu engang er ingredienserne nøje udvalgt både i forhold til sundheden og deres funktion, til at opnå denne lækre og indbydende konsistens, som ikke krystalisere i fryseren, og kan spises med det samme du tager den ud.
Denne is er lavet med hele 85% chokolade, og normale “chokoladeis” er tit lavet på 50% eller måske endda mindre. Samtidig er dadlerne med til at give sødme og den cremet konsistens, som du ellers finder i fløde. Dette skyldes bl.a. at dadler faktisk ikke rigtig kan fryse, og dermed kan give denne is-konsistens helt uden den store mængde fedt og dermed også en mindre energi.
Samtidig er alle ingredienserne gode for din krop og hver kalorie indeholder vigtige vitaminer, mineraler og nogle kemiske stoffer. Chokolade er bl.a. rig på polyphenolen flavonoider, og har vist sig at kunne sænke mængden af triglyderider, LDL- og total kolesterol i blodet. De andre sundhedsmæssige gevinster ved at spise mørk chokolade (70+), kan du læse mere om her: Nøddecreme med chokolade .
Dadler er rige på en masse mineraler som kalium, calcium, jern, magnesium og phosphor. Disse er alle vigtige for at vores muskler kan arbejde og fungere optimalt. Samtidig er de rige på fibre og har derfor en lavere GI (Glykæmisk Index), end man først troede. Faktisk har nogen nye studier vist, at det muligvis kan være med til at stabilisere blodsukkeret hos diabetikere (dog er dette meget individuelt, nogle er også følsomme overfor det).
Isen er inspireret af min yndlings is fra Le Dolce Vita – deres chokolade mousse, men her er ingredienserne nøje udvalgt til at give god næring til dig og dine muskler/celler. Samtidig har jeg tilsat pebermynte essens, for at give den en “After Eight” smag og en mindre “tung” fornemmelse..
– Du kan vælge at lave den uden pebermynte, hvorpå du får en intens chokolade ismousse.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Læs om ingredienserne og basis til mine sunde cremet is, gennem nedenstående link:
http://foodbaby.dk/2015/06/13/baggrunden-bag-mine-sundere-is/
WOW !! Hold nu op den er cremet og lækker !
– En ispind er rigelig til at tilfredsstille den søde tand, men man vil virkelig gerne have mere !
Troede ikke en sund is vil kunne tilfredsstille min tang til sukker.
Denne is er en af de bedste is jeg nogensinde har smagt.
Stor ros 🙂