- Prep Time: 15 minutes
- Serving: 3-4 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 121 kcal
- Carbohydrate Content: 15,6 g (50 E%)
- Fat Content: 4,7 g (35 E%)
- Protein Content: 4,6 g (15 E%)
- Serving Size: 100 g
Sund chokolademousse på skyr og avocado
Ingredients
- Moden avocado - 125 g
- Moden banan - 180 g
- Friske udstenet dadler - 4 stk
- Ren kakaopulver - 22 g
- Skyr (eller anden proteinrig yoghurt) - 200 g
- Klementin eller appelsinsaft - 35 g
- Citronsaft - efter smag
- Evt. lidt smeltet chokolade eller grofthakket chokolade på toppen
Instructions
- Blend alle ingredienserne sammen til en homogen masse og smag til med syren (appelsinsaft samt citronsaft).
- Hvis du ønsker, kan du temperere lidt mørk chokolade over vandbad og tilsætte og blende sammen igen. Her er det måske en fordel at komme moussen i dine anretningsglas allerede nu.
Kom det på køl og lad det trække i et par timer eller natten over, derved bliver smagen intensiveret yderligere.
Allergens
Chokolademousse
Denne chokolademousse er utrolig nem at lave og atter inspireret fra “Rawfood”-konceptet.. Den har flere gange været serveret hjemme ved mine forældre i forskellige sammenhænge, og har været en stor succes både hos min far, min svoger og min niece.
Den traditionelle chokolademousse består som basis af chokolade og fløde, hvilket du ikke finder i denne opskrift. Dog ville jeg ikke fraråde at komme lidt reven chokolade på toppen eller smelte lidt chokolade i, for at intensivere chokoladesmagen og gøre den endnu mere lækker ! Hvad du i stedet finder i denne ret, er en masse sunde fedtsyrer, gode kulhydrater, protein fra skyr og en meget god og lang mæthedsfornemmelse.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites