- Yield: 8 timer
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 13 minutes
- Serving: 8 cookies
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 84 kcal
- Serving Size: 1 cookie
Sunde cookies med
Ingredients
- Hindbær syltetøj
- Frosne bær (hindbær) - 150 g
- Chiafrø - 1½ tsk
- Vanillepulver - efter smag
- Evt. stevia - men den syrlige smag er rigtig god i kontrast til vanillecremen
- Cookies
- Mandler - 160 g
- Friske udstenet dadler - 4 stk
- Mandelessens - efter smag
- Æggehvide - 2 stk
- Muffinforme - 16 stk
- Vanillecreme
- Kvark 1% - 300 g
- Stevia - et par dråber
- Vanillepulver - Efter smag (ca. 1-1½ tsk)
Instructions
Hindbærsyltetøj:
- Kom de frosne bær på en dyb tallerken og varm dem kort op i mikrobølgeovnen.
- Blend de optøede bær til en homogen masse og rør det sammen med chiafrø samt vanillepulver.
- Kom i køleskabet i minimum 2 timer.
Lav samtidig vanillecremen:
- Bland kvark, vanillepulver samt stevia til en homogen masse. Og smag til. Du kan eventuelt tilsætte 1 æggehvide og irøre sammen med ..
Lad det trække sammen med dit syltetøj.
Lav da Cookies bundende:
- Tænd ovnen på 170 grader ved varmluft til forvarme.
- Kom mandlerne i en minihakker/ blender og blend dem groft - ikke til mel.
- Tilsæt dadler, mandelessens og blend det sammen igen - smag til med mandelessens.
- Bland det nu sammen med æggehvider og rør det sammen (dette gøres nemmest med hænderne).
- Fordel massen i 16 muffinforme - Pres den mod bunden og godt ud i siderne. Den skal ikke være for tyk da der kommer to cookies-bunde til én hel cookie. ca. 1-2 cm tykke
- Kom i ovnen i 13 min.
Lad dine cookies køle lidt ned - når de er kølet lidt ned, men stadig er lune, tager du dem ud af formene, hvilket lettest gøres med en kniv, som bruges til at holde igen med.
Tag nu en cookie-bund og kom et lag vanillecreme på. Kom derefter en lille smule hindbærsyltetøj og luk den med endnu en cookie-bund. Kom dem på en tallerken og lad dem samle sig i køleskabet i minimum 2-3 timer. Så er kvarken stivnet og flyder ikke så let ud, når du tager en mundbid.
& de er bestemt ikke ringere på dag to-tre.. Der har smagen virkelig fået lov til at trænge igennem og vanillecremen har virkelig sat sig.
Sunde cookies
Sunde cookies – eller ihvertfald ernæringsforbedret cookies er simpelthen fantastiske !
Rig på sunde fedtsyrer fra mandler, gode proteiner fra kvark/skyr og gode, naturlige kulhydrater..
selve cookie’en smager af kransekage, og fyldes med en lækker proteinrig vanillecreme samt hjemmelavet sund og frisk “hindbærsyltetøj” lavet på chiafrø.
Du får et sprødt-, cremet, blødt, sødt, frisk og syrlig element som tilsammen udgør en ubeskrivelig og fantastisk smagsoplevelse som en lille hapser !
OREO – go home ! ;).
Her får du – som mit princip er – en pokkers masse vitaminer og mineraler i hver lille bid, du indtager.
Det gode ved disse cookies er bl.a.:
- De mætter utrolig godt og giver et stabilt blodsukker, grundet de gode fedtsyrer
- De er rige på vitaminer og mineraler bl.a. kalium, phosphor, calcium, magnesium, vitamin E.
- Er rige på gode monoumættet fedtsyrer samt proteiner
- Er uden tilsat sukker og smør/margarine, men sødes naturligt med dadler og stevia
- Får smagsløgene helt op i vejret
- Er nemme at lave, og smager mindst lige så godt på dag to.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites
Pingback: Nytårs Iceshot - Hurtig is med alkohol - Foodbaby