Laks med relish

Hvis du følger min nye hjemmeside samt min gamle blog, så har du sikkert opsnappet, at jeg har en stor forkærlighed til fede fisk – specielt laks.

Foruden laksens utrolig lækre smag, konsistens samt tilberedningsmuligheder, har laks en fantastisk sundhedsprofil. Det samme finder du i en avocado, hvorpå denne ret er proppet med sunde umættet fedtsyrer, som stabilisere dit blodsukker og dermed mætter længe, samt medvirker til et sundt hjerte og en mulig stigning af HDL (det Herlige kolesterol) i blodet.

Laks er rig på omega 3 fedtsyrer, som bevirker en anti-inflammatorisk tilstand i dine blodkar..

1 vigtigt stof du KUN finder i havet – fede fisk samt alger samt et vigtigt vitamin !

  • DHA & EPA: DHA og EPA har du sikkert hørt om før? Det er forkortelsen for to langkædet Omega 3 fedtsyrer som du finder i fede fisk. 20% af din hjernes tørvægt, består af DHA (Fiskefedt), hvorpå en del undersøgelse har vist, at du ved hjælp af en kost rig på fede fisk, kan holde din hjerne skarpere, heriblandt også dit nervesystems respons.
  • Vitamin D – et fedtopløseligt vitamin som du finder i store mængder i fede fisk.
    Vitamin D er vigtig for at vi kan optage calcium (kalk) fra tarmen samt er med til at indbygge calcium i knoglerne. Den hjælper ligeledes til at optage fosfat, og er vigtig i forbindelse med vores immunsystem.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites