Sund millionbøf – som farmor lavede den

Det er blevet en fast tradition i min familie, at vi altid den 23. juni, får Millionbøf ala min Farmor. Dette skyldes at hun på Skt. Hans har fødselsdag, og selvom hun ikke er blandt os længere, vil hun altid have en helt speciel plads i mit hjerte.

Denne millionbøf er hendes opskrift, som jeg fik af hende da hun lå syg med kræft for nogle år tilbage. Det er den eneste millionbøf jeg kan lide.

Det handler vel i bund og grund mest om, at jeg ved hver bid, kan lugte hendes hjem, føle stemningen og hyggen samt hende nærvær, fra dengang jeg var lille og fik det, når jeg var syg eller blev passet hjemme ved hende..

Hendes millionbøf er lavet på svinekød, som gør den mere saftig og hun har ligeledes tænkt meget over næringsværdien, da min farfar lider af sukkersyge (diabetes type 2).

Som fast tradition i vores familie, skal den spises således:

– Pasta og salaten blandes sammen i en stor pærevending, hvorefter millionbøffen blandes med. Det giver en fantastisk smag til det hele, og der er bid og konsistens hele vejen igennem.

Et must i min farmors  salat var en gang salat, majs, agurk, tomat og ananas. Jeg har sidenhen også brugt gulerødder og hvidkål, hvilket bestemt ikke gør den ringere.. men lige på denne dag, er salaten fuldstændig som hendes..

Fordelen ved denne millionbøf er, at den er nem at lave, salaten kan laves med det du har og du kan bruge pasta/sojabønner, sojaspaghetti, grøntsagsspaghetti, ris, kartoffelmos ja eller noget helt andet som fyld..

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites