Sund lakridsis

Nu tænker du sikkert : Sund lakridsis? Men ja – Denne ispind er simpelthen fantastisk – og ovenikøbet sund !

Lakrids er blevet køkkenets helt nye sorte, og lakridsis har været meget populære.

Denne lakridsis er spækket med Umami – normalt ikke noget, du smager tydeligt i det søde køkken..
Umami betyder velsmag. Det beskrives som mundfylde, afrunding, samt fuldænder retten og derpå hurtigere får dig til at føle tilfredsstillelse med måltidet.

Jeg har i tidligere opskrifter brugt Nordisk Tang’s Tangsalt i det søde køkken, sammen med mandler, lakrids, appelsinskal, chokolade o.l.
Umami findes i høj grad i både friske og tørrede tangretter, og fremmer smagen af alle andre ingredienser samt giver en afrunding, som hurtigere tilfredsstiller dine smagsløg.

Søger du eksempelvis på Umami, kan du læse historier om, hvordan Umami blev opdaget, ved at den japanske kemiprofessor Dr. Kikunae Ikeda, lavede en tangsuppe, hvor han opdagede en helt unik smag. Denne smag kunne ikke passe ind i de fire øvrige grundsmage – sur, sød, salt eller bitter.
Således har tang en helt unik historie for Umami, da den har et utrolig højt indhold af glutamat, som er den aminosyrer som giver Umami. Dette findes både i tørret samt frisk tang !

Tangsalten er helt unik i et samspil med Lakrids samt dadler, og er i denne is ligeledes fremtrædende elementer.

Nordisk Tang’s Tangsalt kan du købe lige her:
www.nordisktang.dk

Hvis du vil læse mere om ingredienserne til denne is, og hvorfor lige netop disse nøje er udvalgt, kan du finde et link nederst på siden. 

http://foodbaby.dk/2015/06/13/baggrunden-bag-mine-sundere-is/

Lakridsis Sund lakridsis Sund lakridsis

Læs mere om Umami (og Tang) – samt læs hvor du ellers finder umami

Karolines køkken (2014)
http://leksikon.arla.dk/kategorier/Fagudtryk/U/Umami/

Kræftens bekæmpelse (2014):
http://www.cancer.dk/hjaelp-viden/ditliv/spis-godt/raadogredskaber/smagsnuancer/

Kurihara, K. (2009) Glutamate: From discovery as a food flavor to role as a basic taste (Umami). American Society for Nutrition, 2009 (719:722).

Nakamura, E. (2011) One hundred Years since the Discovery of the “Umami” Taste from Seaweed Broth by Kikunae Ikeda, who Transcended his Time: Chem Asian J, 2011 (00)

Dette indlæg er sponseret i forbindelse med mit samarbejde med Nordisk Tang. Opskriften er udarbejdet da jeg var opskriftudvikler for dem.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites