- Yield: 35 min
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Serving: 4-6 personer
Frugt og bær bagt med crunchy låg (ala smuldredej)
Ingredients
- En tærteform eller ovnfast fad
- Frugter - Vælg dem du har - et must er banan, æble og fersken fra dåse (Se NB)
- Frosne bær (hindbær) - eller andre, hindbær giver en rigtig god smag
- Kanel - Til at drysse med
- Havregryn (gerne grovvalset) - Så det passer til at du dækker din form (start evt. med 70 g)
- Saften fra dine ferskner på dåse og vand
- Evt. grofthakket nødder
- Evt. Grofthakket chokolade
- Skyr, creme frais, fromage frais, is e.l. til servering
Instructions
- Skær alle dine frugter i mindre stykker og kom dem samt dine frosne bær ned i tærtefadet så det er dækket til
- I en skål blandes havregrynmed ferskensaft samt almindelig vand, til det begynder at hænge en smule sammen. Irør her eventuelt grofthakket nødder
- Drys et godt lag kanel over dine frugter og bær, og top det med låget.
Såfremt du ønsker lidt grofthakket chokolade, fordeles det rundt, inden du ligger låget på - Kom i ovnen på 200 grader i ca. 25 min
Nyd den varm og eventuelle rester kolde..
Spis ovenpå din skyr til morgenmad eller som mellemmåltid. Eller spis den som dessert sammen med is.
Bagte frugter med låg
Bagte frugter med låg er en dejlig nem, enkel og lækker ret, som både kan bruges til morgenmad samt til dessert.
Jeg har tit spist denne til morgenmad, serveret ovenpå skyr, men har samtidig også brugt den til desserter, hvor den stadig har været varm, og serveret sammen med hjemmelavet softice/is..
Du kan vælge at komme lidt grofthakket chokolade i mellem lagene af frugt og havregryns-låget, men du kan også undlade denne.. Det giver dog en god kontrast til det hele og kan bruges som et ekstra pift, hvis der kommer gæster en dag :)..
Du kan samtidig justere den med lige de frugter og bær, som i har derhjemme og kan lide..
Du kan eventuelt bruge nogle af dem, som er ved at blive meget modne og snart uspiselige – derpå reducere du madspildet..
Et must i denne er dog altid æbler, banan og ferskner fra dåse (i egen saft) – som kan købes i Kvickly og Fakta med mærket “First Price” til 18 kroner
De går helt perfekt med kanel og får en dejlig konsistens samt smag når de er bagte, samt har stadig lidt bid.
Indsendt billede af denne opskrift på instagram via #foodbabydk og @mariajensen92
Indsendt af Rikke, som skriver: “Vil sige tusind tak for din fantastiske opskrift “frugt med knasende låg”, den er fantastisk til morgenmad!”
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites
Pingback: Bagte æbler med marcipanlåg (sukkerfri) - Foodbaby