Chokolade med orangesmag

100% hjemmelavet chokolade uden sukker – men sødet naturligt med en dadelpuré..

I dag er der et halvt år til juleaften, og derfor markerer jeg denne dag, ved at dele opskriften på min sunde chokolade med orangesmag..

Dette giver en fuldstændig fantastisk chokolade, som jeg ved julen sidste år brugte som “Adventschokolade”.

Opskriften kom på min gamle blog i forbindelse med sidste års julekalender (2014), som anden advents-opskriften og har været utrolig populæt. Som du kan se på billedet er min chokladeform også en julemand, som jeg ELSKER at bruge ;).. Du kan dog vælge at bruge en mere “Daglig” form, hvorpå denne chokolade kan laves året rundt. Du kan ligeledes droppe orangesmagen og eventuelt tilsætte laksridspulver eller andet..

Da jeg lavede denne opskrift, havde jeg ikke spist chokolade i 6 år. I forbindelse med et mindre projekt på min uddannelse som Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, valgte min gruppe at læse alle reviews (evidenser/undersøgelser) om chokolade og dens effekt på sundheden – specielt hjertekar sygdomme, diabetes samt blodtrykket. Jeg blev utrolig overrasket over, at jeg faktisk kunne undersøge en ting, hvor alle studier var enige og alle pegede mod samme konklusion og resultat –> Mørk chokolade reducerer blodtrykket, øger blodkarrene og dermed reducere trykket, hvilket ligeledes reducere risikoen for blodpropper og hjertekar sygdomme. Samtidig kan det forebygge inflammatoriske tilstande i kroppen og virker beroligende og afstressende på kroppen, da det får hjernen til at udskille dopamin og serotin. Nogle nylige studier viser ligeledes at det kan dæmpe appetitten, såfremt det tages lidt før et hovedmåltid og øge insulinfølsomhed.

Et af de studier vi læste, Grassi et al, 2008, var endda så ekstremt at 19 hypertensive deltagere skulle indtager 100 g mørk chokolade om dagen i 15 dage. Deres energiindtag blev justeret, således at de ikke tog på under forsøget, da dette ville give forkerte resultater. Efter de 15 dage øgede de deres insulinfølsomhed samt beta cellernes funktion (producerer insulin). Samtidig blev deres blodstrøm i karrene øget og de reducerede både systolisk og diastolisk blodtryk samt total kolesterol og LDL kolesterol !
Således er hjerteforeningen ligeledes ude og anbefale, at du indtager mørk chokolade i moderate mængder.

Efter dette studie, gik jeg stille igang med at implementerer mørk (minimum 70%) chokolade ind i min hverdag, og jeg brugte primært chokolade sødet med Stevia, hvorpå mit helt store chokolade-hjerte i dag ligger hos Cavalier 85% mørk chokolade, sødet med stevia og erythtitol (Sukrin).

I dag er chokolade en DAGLIG spise hjemme ved mig, og jeg nyder den med stor glæde.. Lige nu er det mine sunde hjemmelavet is eller lidt reven chokolade ovenpå min skyr i stedet for musli/granola eller bare som en lille hapser ;).

Find andre lækre og sunde opskrifter med chokolade (og mine sunde is) – gennem nedenstående link:

http://foodbaby.dk/tag/chokolade/

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites