- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Serving: 4-5 personer
Grøntsagslasagne
Ingredients
- Løg - 1 stk
- Hvidløg - 1-2 fed
- Olie - 1 spsk (gerne rasp)
- Aubergine, i grove stykker - 1 stk
- Squash, i grove stykker - 1 stk
- Gulerødder, groftreven - 150-200 g
- Peberfrugt - 1 stk
- Majs - en lille dåse eller en håndfuld fra frost
- Hakkede tomater - 1 dåse
- Tomatpuré - 1 lille dåse
- Forårsløg - 1-2 stk
- Krydderurter - Oregano, Basilikum eller hvad du nu har
- Salt efter smag
- Fuldkorn lasagneplader - ca. 6 stk
- Neutral yoghurt - A-38, ymer, hytteost
- Parmesan, groftrevent
Instructions
- Start med at tænde ovnen på 200 grader ved over-under varme
- Snit grøntsagerne i mindre stykker og riv gulerødderne
- Tænd op for en stor gryde og kom olie i
- Svits løg og hvidløg, hvorefter grøntsagerne tilsættes. Svits dem kort
- Kom hakkede tomater og tomatpuré ned i gryden og smag til med salt. Tilsæt krydderierne og lad det simre ganske kort
- Find et ovnfast fad frem (jeg bruger ofte en rugbrødsform), og kom et lag af dine grøntsager i bunden. Top med lasagneplader og gentag med grøntsagerne. Kom nu din yoghurt ud over og groftreven parmesan
- Varm i ovnen i ca. 30 min - du kan med fordel dække din lasagne til efter 15-20 min, for at sikre at den ikke bliver sort i toppen.
Server og nyd en masse grøntsager..
Allergens
Grøntsagslasagne
Denne grøntsagslasagne har jeg lavet et utal af gange ! Det er faktisk den lasagne, som jeg har lavet flest gange i hele mit liv..
Her får du en opskrift på en utrolig lækker aftensmad, som gør det nemt for dig, at få ekstra grønt ind i hverdagen. Resterne er perfekte som madpakke/frokost dagen efter, og du kan bruge lige præcis de grøntsager, som du har derhjemme, og som du kan lide.
Du kan vælge at lave den uden mælkeprodukter (yoghurt og ost) på toppen, ellers kan du bruge lige den neutrale yoghurt du har derhjemme. Normalt har jeg brugt A-38, når jeg har tilsat noget, men i dag havde jeg en sjat Ymer tilovers fra en portion af min sunde koldskål her på hjemmesiden, som skulle bruges ..
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og #foodbabydk
Add to Favourites
Pingback: Spinatomelet - Den hurtigste - sunde middagsmad - Foodbaby