Granola – med kokos og peanut butter

Her får du endnu en opskrift på en lækker start på morgenen – GRANOLA !

Sidste gang var det min chokolade granola, denne gang er den med kokos og peanutbutter.
Granola er i de sidste år blevet utrolig populær, da dens høje indhold af nødder og kerner, giver en god start på dagen med et stabilt blodsukker samt en lang mæthedsfornemmelse. Dette skyldes både de umættet fedtsyrer samt kostfibre indholdet.

Elsker du ligesom jeg, at have noget topping ovenpå din skyr/yoghurt, så kan du med god grund lave den fra bunden. Ikke nok med at du selv bestemmer smagsvarianterne samt at det kan være billigere, kan du ligeledes undgå ingredienser som fructose-cornsirup, honning og sirup.

Kokosfedt og sundhed?

Der er stadig meget divergente (uenige) resultater, når vi snakker om kokos’ sundhedsfremmende effekter. Således peger nogle studier på, at den ligesom chokolade, til trods for et højt mættet fedtsyreindhold, har utrolig mange sundhedsfremmende effekter i kroppen. Samtidig formår en del andre studier ikke at påvise denne effekt.. Dog er stor set alle studier enige om, at et moderat indtag af kokosfedt, kan virke anti-inflammatorisk i kroppen samt forebygge alzheimer. En del studier viser ligeledes at det har en positiv effekt på hjertet.. Samtidig indeholder kokosfedt vitamin K, som efter min mening, er et vitamin vi danskere slet ikke får nok af, da det findes i de grove grønne grøntsager, og har påvist at være yderst vigtig for vores knoglesundhed.

Alligevel vælger jeg at bruge kokosfedt her, da vi alle skal have noget mættet fedt, og kokosfedt uden lige, ville være sundere end smør. Samtidig har jeg været nødt til at bruge det, for at få den ønskede crunchy konsistens, som findes i granola. Der er samtidig tale om en så lille mængde (ca. 7 g i hele portionen), at det er begrænset hvor meget du får i hver portion..

Samtidig er kokos et fantastisk produkt til at stabilisere eller få nogle ingredienser til at hænge sammen. Således skal der en meget lille mængde til, men giver en stor effekt.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunen du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Mange af mine skønne læsere har lavet denne og delt deres oplevelse med mine opskrifter via Instagram, ved at @mariajensen og #foodbabydk . Nedenstående er en billedserie af de billeder jeg har fået tilsendt af denne:

granola med peanut butter og kokos granola med peanut butter og kokos granola med peanut butter og kokos

Add to Favourites