- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Serving: 3 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 73 kcal(pr portion 200 kcal)
- Carbohydrate Content: 8,9 g
- Fat Content: 0,8 g
- Protein Content: 8 g
- Serving Size: pr 100 g
Sund solero exotic is på yoghurt
Ingredients
- Moden mango - 200 g
- Fersken (fra dåse i egen saft) - 100 g - Firt Price fra Coop er uden sukker
- Ananassaft - 2-3 spsk
- Passionsfrugter - 3-4 stk
- Kvark 1% - 500 g (kan erstattes med skyr) - læs da ovenfor
- Vanillepulver
- Evt. saften fra 1 appelsin
- Evt. lidt stevia - Jeg mener ikke den behøver at være sødere, men kan intensivere smagen lidt, hvis du ønsker
Instructions
- Start med at komme kødet fra dine mango, fersken, vanillepulver og ananassaft ned i en blender / foodprocessor. Hvis du (ligesom jeg) ikke ønsker kernerne fra dine passionsfrugter, kan du presse saften gennem en si. Tilsæt ligeledes kvark og blend det godt. Smag til og juster smagen (evt. tilsæt lidt stevia).
- Kør massen på din ismaskine (som den foreskriver du skal gøre det), og fortsæt til den har den ønskede konsistens..
Server eventuelt med friske bær og chokoladegitter, ligesom denne opskrift foreskriver:
http://foodbaby.dk/2015/07/02/sund-cremet-peanut-butter-karamel-iskugler-med-chokoladegitter/
Allergens
Solero exotic is – lavet på yoghurt
Solero Exotic har altid været min yndlings is.. En dejlig frisk is med smagen af syden, som afrundes af mælkeisen. Det perfekte svar på en varm sommerdag..
På min gamle hjemmeside var solero isen utrolig populær, og nu findes den selvfølgelig også her (som også snart kommer i en ispinde-udgave) ..
Isen skal laves i en ismaskine, og selvom flere hjemmesider skriver, at man i stedet kan røre rundt i massen hver halve time, og tage den op noget tid inden servering, synes jeg personligt altid at det bliver et tarveligt resultat (ligemeget om det er flødeis med sukker eller en mælkeis).. Dette har jeg kun formået at undgå ved mine sunde is baseret på banan, som du kan finde på siden (nedenstående link)
http://foodbaby.dk/tag/sund-is/
Jeg vil derfor til hver en tid anbefale dig at lave massen, holde den på køl og 30 min inden den skal serveres, komme i en ismaskine hvorpå den serveres direkte derfra.
I opskriften anvender jeg Kvark 1% i stedet for skyr.. Dette skyldes at kvark er bedre end skyr, til at bevare en cremet konsistens, når der irøres andre ingredienser. Den eneste forskel på de to produkter er fedtprocenten, hvor kvark indeholder 1%, mens skyr indeholder 0,2%. Protein- og kulhydrat indholdet er præcis den samme.. Men jeg synes at kvark formår at give en mere cremet konsistens ala flødeis..
Valget er dog helt op til dig :).
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites