- Serving: 1 stort brød
Fuldkorns Focaccia med Tangpesto
**** Dette blogpost er sponsoreret af Nordisk Tang
Ingredients
- Lunken vand - 4 dl
- Gær - 25 g
- Grahamsmel - 200 g
- Italiensk fuldkornsmel Tipo 00 - 200 g
- Speltmel - 150 g
- Tangsalt fra Nordisk Tang - 1 tsk
- Oliven - eller raspolie - 1 spsk
- Topping
- Tangsalt fra Nordisk Tang - 1-1½ tsk
- Friske krydderier - Oregano og Timian var dem jeg brugte
- Olie - ca. 1 spsk
- Hvidløgspulver - - eller friske hvidløg i din olie (hvidløgsolie)
- Evt. rød og/eller grøn Tangpesto fra Nordisk Tang
Instructions
- Opløs gæret i det lunkne vand
- Tilsæt grahamsmel og de sidste to mel-typer, og rør det hele godt sammen med en spsk. Dejen er utrolig klæbrig, så du kan ikke ælte den på dette tidspunkt.
- Lad dejen hæve tildækket et lunk sted i ca. 1 time
- Dæk en bradepande (30*40 cm) med bagepapir og fordel dejen deri.
- Stik huller i brødet, og fordel dine krydderier over brødet. Drys med Tangsalt.
- Drys lidt olie (evt. hvidløg) udover brødet og kom med fordel Tangpesto ovenpå - NB: bruger du tangpesto, er olie ikke nødvendig..
- Bag din fuldkorns focaccia på midterste rille i ovnen på 225 grader, i 18-25 min.
Server til aftensamd, din salat og/eller som mellemmåltid.
Fuldkorns focaccia
Den her fuldkorns focaccia er fuldstændig fantastisk !
Ved at bruge Tangsalt, frem for almindelig salt, får du en helt unik smagsoplevelse, grundet dens naturlige høje indhold af umami, som ikke findes i almindelig salt.
Samtidig er Tangsalt mere et krydderi, end en salt, da den foruden Sukkertang, også indeholder hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø..
Vælger du at toppe den med Tangpesto, får du en focaccia, som i den grad sælger til gæster, familie eller på buffeten, med en hel speciel pris-vindende pesto, som indeholder hele 50% tang..
Nordisk Tangs produkter kan du købe her:
www.nordisktang.dk
– Selve focaccia’en er lavet primær på fuldkornsmel, og indeholder italienske melsorter, for at give den bedste konsistens til brødet.. Du får et brød, hvor du nemt kan snyde folk til at tro, at det er almindelig lyst brød.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites
Pingback: Nytårs Iceshot - Hurtig is med alkohol - Foodbaby