- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Serving: 4 personer
Sund mandel/tomat crust til al slags kød
Denne opskrift er lavet i forbindelse med mit samarbejde med Nordisk Tang - deres produkt er dermed til dels sponseret !
Ingredients
- Mandler - 35 g
- Sukkerfri cornflakes (isis eller Urtekram) - også uden gluten - 40 g
- Soltørret tomater i olie - 55-60 g
- Tangsalt fra Nordisk Tang - ½-1 tsk
- Hvid peber - ½-1 tsk
- Evt hvidløgspulver
- Æg til panering - såfemt den paneres på begge sider - laks er dette ikke nødvendigt.
Instructions
- Kom alle ingredienserne (pånær æg) i en miniblender / hakker, og blend til en homogen masse.
- Vend evt. dit kød i pisket æg, og pres med hænderne, paneringen fast på kødets side.
Det meste kød er klar efter 20-25 min i ovnen på 200 grader..
På billedet ovenfor er paneringen brugt til laks. Den er ligeledes brugt til Kylling, Kyllinge cordon Bleu anno 2015 samt schnitzel..
De fleste gange har jeg serveret denne med grøntsagsspaghetti og sojaspaghetti vendt med rød eller grøn Tangpesto fra Nordisk Tang..
Mandel tomat crust
Denne “panering” / mandel tomat crust topping er fuldstændig fantastisk ovenpå laks, kylling, schnitzler, kalkunbryst, torsk, tilapia e.l.
Crusten er utrolig nem at lave (2 min), og giver dit møre kød et knasende og sprødt element.. De soltørrede tomater går helt perfekt med tangsalten fra Nordisk Tang, og begge dele er rige på umami, den 5. grundsmag..
Du kan vælge at panere begge sider, eller blot en side af dit kød – opskriften her svarer til at du panere én side af fire kyllingebryst fileter. Skal den paneres på begge sider, skal du dermed lave dobbeltportion.
Ønsker du at bruge den til et laksestykke, er mængden på denne opskrift ca. svarende dertil. Dog kan det variere, alt efter hvor stort et stykke kød du har – men så er det jo godt at det er så nemt at lave mere af crusten ;)..
Nordisk Tangs produkter, kan du købe lige her:
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites