- Prep Time: 15 minutes
- Serving: 2-4 personer (kugler) - 3 store eller 5 små ispinde
Sund Lakrids Hindbær is
Isen er lavet i forbindelse med mit samarbejde med Nordisk Tang, og deres tangsalt er dermed til dels sponseret i denne opskrift - du kan evt. erstatte det med en anden salt.
Ingredients
- Cashewnødder - 10 stk
- Overmoden frossen banan - 100 g
- Frosne hindbær - 85 g
- Æggeblommer (evt past) - 2 stk
- Tangsalt - 1 tsk
- Lakridspulver - 1 tsk
- Friske udstenet dadler - 2 stk
- Evt mørk eller hvid chokolade til overtræk
Instructions
- Cashewnødder ligger i blød i vand i ca. 10 min
- Blendes med æggeblommer
- De resterende ingredienser tilsættes og det hele blendes til en homogen masse.
Ispinde: Ismassen fordeles i 3 store eller 5 små ispinde forme.
- Kom i fryseren i minimum 8 timer inden der eventuelt kommes chokoladeovertræk på eller de tages ud af formen
- Hvis der kommes chokolade, tempereres chokoladen og isen overtrækkes med dette (fryser hurtigt). Derefter ligges isen på en tallerken beklædt med bagepapir og kommes hurtigt i fryseren igen.
Kan spises efter ca. 8 timer.
Is kugler: Isen kommes i en ovnfast fad beklædt med bagepapir og kommes i fryseren i minimum 8 timer.
- Inden servering: Temperer noget mørk og hvid chokolade og blend din is kort igen i en minihakker/blender, til den har samlet sig igen som en is. Form kugler og anret dem i glassene. Top med din chokolade og lad den stivne som et lækkert sprødt chokoladegitter.
Lakrids hindbær is
En lækker cremet is (fuldstændig som købeisen) – uden mælkeprodukter, ismaskine eller tilsat sukker?
– Opskriften på en perfekt is, får du lige her!
For kort tid siden, lagde jeg opskriften ind på Lakrids is med Tangsalt..
Idet jeg tilsmagte denne ispind, kom jeg i tanke om mine sunde lakridsmarcipanæg med hindbær, og hvor smuk lakrids, tangsalt samt hindbær er i samme ret..
Derfor lavede jeg endnu en portion af lakrids isen, og tilsatte hindbær..
Samtidig er denne både lavet som ispinde samt en utrolig cremet og lækker is med chokoladegitter.
– Hvilken du vælger at lave, er helt op til dig..
Tangsalten er fantastisk og har en hel unik smag, som jeg ikke ville anbefale dig at skifte ud med en anden slags salt.. Tang er naturlig rig på umami – den 5. grundsmag, som du ikke finder i andet salt.
Nordisk Tang’s tangsalt, kan du købe lige her:
www.nordisktang.dk
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites