- Serving: 4 personer
Spidskålslasagne med oksekød
Ingredients
- Hakket oksekød (3-7%) - 600 g
- Paprika
- Hvidløg - 2 fed
- Forårsløg - 4 stk
- Frosne små majs - 200 g
- Groftrevne gulerødder - 2-300 g
- Salt og hvid peber efter smag
- Tomatpuré - 3 dl
- Skummetmælk - 1 dl
- Soya sauce - 2 spsk
- Frisk basilikum
- Spidskål - 1 stk
- Evt. parmesanost til topping
- Servering til: salat bestående af det sidste spidskål, 2 æbler (groftrevne) og evt. tangsaltet mandler
Instructions
- Start med at gøre det hele klar: Pres hvidløg ud i en skål, hvor ligeledes snittet forårsløg er i.
- Kom i en anden skål de revne gulerødder og majs i.
- Tænd ovnen på 200 grader ved over-under varme.
- Tag bladene af spidskålen, så de har store "lasagneplader" og skyl dem godt.
Kog en gryde op med vand, så det bulder koger. Kom spidskålen i, og blancher det i 2-3 min. Skru ikke ned for vamren. Når det er mørt hældes vandet fra, og der kommes med det samme koldt vand hen over spidskålen. - Tænd nu op under blusset af en stor gryde, og kom lidt olie i. Svits oksekødet og tilsæt paprika, hvidløg samt forårsløg. Lad det svitse lidt.
- Tilsæt tomatpuré, skummetmælk, gulerødder samt majs og rør det hele godt rundt i gryden.
- Tilsæt salt, hvid peber samt soya og smag til
- Kom nu til sidst de friske basilikum i, og rør det hele godt sammen.
- I et ovnfast fad, ligges der nu lag af kødfyldet, derefter spidskåls-pladerne - gerne er tykt lag, og gentag..
- Top med reven parmesanost (kan undlades)
- Kom i ovnen i 25-30 min og lav i mellemtiden salaten.
Opskriften på de tangsaltet mandler, kan du finde lige her:
http://foodbaby.dk/2015/06/16/tangsaltet-mandler-med-wasabi/
Spidskålslasagne
Spidskålslasagne er en meget krydret oksekødssauce, hvor lasagnepladerne er erstattet af spidskål.
Her får du en skøn opskrift på en oksekøds lasagne, som er utrolig velkrydret, og er både “low-carb”- og “glutenintollerent”- venlig, samt god for dig, som blot vil leve en sund livsstil, og eventuelt undgå for meget stivelse.
Jeg var i starten meget skeptisk overfor det med at bruge alternativer til lasagneplader, men må indrømme at spidskål er et utrolig godt supplement – specielt i denne opskrift !
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites
Pingback: Spinatomelet - Den hurtigste - sunde middagsmad - Foodbaby