- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Serving: 4 personer
Stegt laks med Tangpesto og Tomatris
Denne opskrift er lavet i forbindelse med mit samarbejde med Nordisk Tang og er dermed sponsoreret.
Du kan erstatte Nordisk tang's pesto med en anden pesto hvis du ønsker.
Ingredients
- Laks
- Laksestykker - 4 stk
- Soyasauce - 4 tsk
- Citronsaft - 2 tsk
- Hvidløgspulver - 1/4 tsk
- Grøn Tangpesto fra Nordisk Tang - 5-6 tsk
- Tomatris
- Brune ris (fuldkorns) - 3 dl
- Vand + salt til kogning efter anvisning - reducer væsken med ½ dl
- Friske cherrytomater - 500 g
- Forårsløg - 4 stilke
- Basilikum - 1½ stor håndfuld
- Soyasauce - 4 tsk
- Evt. friske ærter og majs til servering
Instructions
- Kog vand op med salt, og skær i mellemtiden forårsløgene i mindre dele. Skær ligeledes tomaterne i halve.
- Når vandet koger, kommes både ris samt tomater over. Lad det småkåge i ca. 20 min
Lav i mellemtiden laksen
- Bland soyasauce med citronsaft, hvidløgspulver samt hvid peber og pensel laksen med denne marinade.
- Når risene har kogt i 15 min, tilsættes de udskåret forårsløg, frisk hakket basilikum samt soyasauce, og der skrues lidt op for blusset, så vandet kan begynde at fordampe.
- Tænd op for blusset under en pande og varm den op. Kom olie på panden og kom med det samme laksen derpå - vend skindsiden nedad
Steg dem ved lav-middel varme, så du får et sprødt - men ikke sort - skind, og et mørt laksekød. Du kan holde øje med laksens tilberedning ved at se den på siden. Når den er ved at være lyserød hele vejen op, slukkes for varmen og panden flyttes derfra. Vend nu laksen om på kød-siden, og lad den stege i ganske kort tid, så inderkernen også bliver helt færdig. Hvis laksen er meget tyk, kan du komme låg på, hvilket skynder processen. - Indtil de skal serveres, vendes de på en tallerken med skind-siden opad, da den ellers bliver blød og tarvelig ved serveringen.
Anretning:
Kom ca. en grydeske tomatris på midten af din tallerken, og top tallerkenen med et laksestykke. Pynt eventuelt med frisk basilikum, lidt citron og/eller tomat.
Server evt. med ærter og majs.
Allergens
Stegt laks
En utrolig lækker ret, med masser af smag og kraft !
Du får det sure, søde, salte, bitre og ikke mindst, en masse Umami fra Sojasauce, tomater samt Tangpesto fra Nordisk Tang..
Som opskriftudvikler for Nordisk Tang, har jeg efterhånden lavet utrolig mange retter med deres pesto, som ofte reder alle mine retter, hvis den mangler smag.
I denne ret bliver laksen stegt på panden under meget forsigtig tilberedning, således at du får et helt sprødt skind, samt en utrolig mør laks, som glider fra hinanden, når den berøres med dit stel.
Risene bliver indkogt med friske tomater, krydderurter samt soya sauce, hvilket giver en helt unik smagsoplevelse.
Tomatrisene er helt perfekte sammen med den stegte og møre laks, og udgør tilsammen et helt fantastisk og sundt måltid.
Pestoen fra Nordisk Tang kan du købe online her:
www.nordikstang.dk/shop
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites