Quinoasalat med mango og lime marinade

Jeg er i den grad blevet fan af quinoasalat og den konsistens quinoa giver i en salat..

Denne salat har jeg længe gået og “brygget på”, og fik i går aftes lavet den.. Til mit store held, var der også lige nok til madpakken i dag sammen med lidt kylling.

Hvad er Quinoa?
Qionoa er en kornart, som kan erstatte ris i de fleste retter. Til forskel fra andre korn, indeholder quinoaen stor set udelukkende kim, som er det, der i fuldkornsprodukter er kendetegnet for, at være “den næringsrige del, og den som indeholder vitaminer og mineraler.

Quinoa indeholder en stor mængde protein af høj kvalitet i den plantebaserede kost, og indeholder op til 50% mere protein pr 100 g, end andre kornprodukter, og den har specielt et højt indhold af aminosyren lysin. Til forskel fra ris, er quinoa ligeledes glutenfrit og har et højt indhold af vitamin E (en antioxidant for dine celler), og har ligeledes et signifikant højere indhold af calcium samt jern, i forhold til almindelige ris, majs, hvede og havre.

Samtidig har den et højt indhold af mineraler som kalium, mangan, magnesium og zink, og er derfor meget velegnet for folk som er meget fysisk aktive.

Foruden erstatning for ris/pasta, fungerer Quinoa helt perfekt i salater, til at give lidt tekstur og den mætter samtidig helt fantastisk.. Sammen med mango, lilla spidskål, de lidt syrlige blåbær (eller hindbær), samt en lækker limedressing med soya og Grillkrydderiet fra Nordisk Tang, får du en helt unik smagsoplevelse.

Du kan variere salaten på mange måder – eksempelvis komme avocado, granatæble, reven syrligt æble og marinaden kan eventuelt tilsættes lidt wasabi paste og/eller knust frisk chili samt friske krydderurter som persille, mynte og koriander.
– Her er det kun fantasien som sætter grænserne !

Jeg vil ikke anbefale at udelukke grillkrydderiet fra Nordisk Tang, uden at erstatte det med et andet. Nordisk Tang’s Grillkrydderi indeholder bl.a. tang, chili og hvidløg, og derfor ville jeg anbefale at tilsætte hvidløg samt chili hvis du ikke ønsker dette produkt..

Nordisk Tang’s Grillkrydderi kan købes her:

www.nordisktang.dk/shop

Quinoa skal skyldes i koldt vand et par gange inden den koges, da den i rå form indeholder giftstoffer.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites