- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Serving: 10 brød - 5 panini
Grøntsagsbrød med edamamebønner og spinat
Ingredients
- Grøntsager(Gulerødder, squash, blomkål eller broccoli) - jeg brugte gulerod - 235 g
- Frossen spinat - 50 g
- Edamamebønner - 70 g
- Mandler - 60 g
- Hørfrø - 15 g - kan erstattes af lidt ekstra mandler
- HUSK (loppefrøskaller) - eller Chiafrø - 2 spsk
- Purløg - ½ potte
- Æg - 3 stk
- Salt - gerne groft
- Evt. lidt reven parmesan
Instructions
- Edamamebønner og spinat tøes op og vandet hældes fra
- Den grøntsag du har valgt hakkes i en minihakker.
- Spinat og edamamebønner samt mandler hakkes ligeledes fint i en minihakker
- Alle ingredienserne samles i en skål og fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir til 10 flade "klatter".
Kommes i ovnen på 200 grader varmluft i 20 min
Lav lækker panini:
- På det ene brød smøres et godt lag grøn tangpesto. Denne toppes med kogt mør kylling samt mozarella og varmes i en paninirister.
Nyd med det samme.
5 stars - based on 1 review(s)
Grøntsagsbrød
DET SKAL FEJRES – MED EN GOD OPSKRIFT !
Min Facebook-side har i dag to-års fødselsdag og samtidig går jeg i morgen ind i en dejlig weekend, hvor jeg alle tre dage, kan findes på Food Festival ved Nordisk Tang’s stand.
Her får du endnu en utrolig lækker “erstatning” for brød lavet på grøntsager, bønner, nødder og æg..
Personligt er det ikke fordi jeg mener, at man skal holde sig fra brød, men jeg synes ofte at grøntsagsbrød giver en dejlig smag og konsistens, og samtidig er det en rig mulighed, for at få mere grønt ind i sin hverdag..
Disse grøntsagsbrød er lavet med udgangspunkt i blomkål, men for en mindre “bitter” smag eller som variation, kan du bruge reven squash, gulerødder, broccoli, græskar e.l.
Ved at tilsætte edamame bønner øges indholdet af protein og det giver samtidig en mere fast konsistens.
Jeg har ligeledes tilsat noget grøn- eller rød tangpesto, for at give brødene mere smag.
Tangpestoen kan du købe på deres hjemmeside lige her:
www.nordisktang.dk/shop
På billedet her, er grøntsagsbrødene brugt som “panini” med grøn Tangpesto fra Nordisk Tang, avocado mozarella og utrolig mør, kogt kylling..
Du kan også bruge dem som almindelige brød, og komme pålæg ovenpå eller lave dig en “grøntsagstoast”.
Brødene er ligeledes fryseegnet, så der kan laves en stor portion og stille tages op, når de skal bruges..
Nederst er lidt eksempler fra min madpakke. Jeg har grøntsagspanini med hver dag på arbejde og det mætter helt fantastisk !
Eksempler på fyld til dine grøntsagspanini
Med hytteost, kylling, avocado og tomat
Med røget laks, tomat, pesto og evt. dilddressing eller mager ost samt spinat
Med pesto, kylling og mozarella
Til morgenmad med pålæg – her er den serveret med min hjemmelavet sunde nutella
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites
Hejsa,
har lige bagt dem og de blev både skønne i smag og udseende. Jeg blev nødt til at erstatte edamebønner med hvide bønner og tangpestoen med ramsløgpesto, da jeg ikke kunne få andet hernede hvor jeg bor – og jeg brugte frisk spinat istedet… virkelig lækker. Tusind tak for opskriften.
Kh Henriette
Tusind tak for din feedback Henriette :).
Hvor er det skønt at du kunne lide opskriften og endda give dit personlige “touch” – en opskrift er altid en vejledning, og dejlige alternativer du har brugt, med det du “havde for hånden” :). Det bedste er altid når man kan lave mad, så man ikke skal ud at bruge mange penge på ingredienser, som man ikke kommer til at skulle bruge igen :)..
Tak endnu engang og hav en skøn dag ..
– Maria Jensen
http://www.foodbaby.dk
Tak for opskriften – dem vil jeg lave…har et spørgsmål : kan de mon fryses ?
Gode hilsner
Annelise
Hej Annelise
Jeg har ikke selv prøvet at fryse dem, men kunne forestille mig, at de ikke tager skade af at blive nedfrosset og derefter tøet stille op..
Hilsen Maria Jensen
http://www.foodbaby.dk
Pingback: Grøntsagspanini på grøntsagsbrød - med serrano skinke
Pingback: Kartoffelpandekage med pulled chicken og avocado
Pingback: Grøntsagsbrød - populær opskrift som alternativ til brød
Pingback: Aubergine sandwich - med ost, rejer og masser af grønt