- Serving: 1 stort brød
Fuldkornsbrød fra Food Festival med Nordisk Tang
**** Dette blogpost er sponsoreret af Nordisk Tang
Ingredients
- Vand, lunken - 4 dl
- Gær - en klump (10 g / kvart pakke)
- Olie - gerne rapsolie - 2 spsk
- Honning - 1 spsk
- Groft salt - 1 spsk
- Tang fuldkornsmel - 8 dl + ca. 1 til æltning
- Evt. Tangsalt og Grillkrydderi til topping - denne blanding jeg brugte til Food Festival
Instructions
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt olie samt honning. Rør det godt sammen
- Tilsæt salt og derefter de 8 dl fuldkornsmel. Her får du en lidt klæbrig masse - ælt den godt og kom derefter i køleskabet til dagen efter.
- Dagen efter æltes den godt, og du bruger lidt tang fuldkornsmel til at ælte brødet dejlig spændstig.
- Kom den enten i en brødform, eller blot på en bageplade beklædt med bagepapir og kom dit topping på (evt. tangsalt og grillkrydderi, som giver en helt fantastisk krydderblanding. Grillkrydderiets røgede tang, chili og hvidløg kommer i den grad til sin ret lige her)
- Lad den med fordel efterhæve i 20 min.
- Kom i ovnen på 200 grader ved varmluft i 25-30 min. Vent gerne ca. 10 min med at skære i den, så brødet har sat sig helt.
Fuldkornsbrød fra Food Festival
Efter meget henvendelse efter Food Festival på denne opskrift, har jeg lovet at dele den – den indeholder derfor Nordisk Tangs produkter.
Så er den her !
Opskriften på vores 100% fuldkorns brød, som vi serverede for de friske food festival gængere, som besøgte vores stand ved Nordisk Tang!
Den gode historie skal i selvfølgelig have med – Tang Fuldkornsmel?
Nordisk Tang har netop lancheret produktet Tang Fuldkornsmel, som blev total udsolgt lørdag og søndag, da vi brugte dette brød som “smagsprøve” til vores tangpestoer.
Nordisk Tang Tangmel består af en blanding af Ølandshvede og Dalarhvede, og er 100% fuldkornsmel.
Det er ligeledes tilsat 2% tang (i tørvægt, hvilket svarer til 10% frisk tang).
⇒ Nu tænker du sikkert – Hvad er der så specielt ved tang i mel?
- Tang har en helt naturlig evne til at konservere fødevarer, hvilket gør, at du kan lave et brød frisk og blødt i 3-5 dage efter du har bagt det — uden brug af e-numre !
- Samtidig har tang en positiv funktion ved specielt ølandshvede og dalarhvede, således at det øger deres bageevne, og dermed gør det muligt, at bage et brød på 100% fuldkorn !!!
Dette brød er lavet udelukkende på Tang fuldkornsmel – og dermed også et 100% fuldkornsbrød.. Rugbrød indeholder typisk 50-60% fuldkorn..
Samtidig er det lavet på de “Nye nordiske hvedesorter”..
Nordisk Tang fuldkornsmel kan du købe lige her:
http://nordisktang.dk/shop/13-tangmel/
Min personlige historie fra Food Festival – med dette brød
Lørdag bagte jeg dette brød, i forbindelse med en nominering til Salling Prisen for Nordisk Tang.. Grundet lidt forvirring endte de ikke med at dømme dette brød, og jeg tog det derfor med tilbage på vores stand. Da vores besøgende smagte brødet, gik der 20 min, og vi var udsolgt på mel..
Samme dag ringer det danske hof, og informere om, at Prins Gemalen ønsker at smage på Nordisk Tang’s produkter, og vil komme forbi vores stand på Food Festival, søndag.
Det betød jeg søndag bagte to brød – et som vi brugte til smagsprøvning til ham (min opskrift og mit brød – det må gerne læses som jeg er lidt stolt 😉 ), og et mere til de glade besøgende vi fik.
Efter de første 15 min, var vi endnu engang udsolgt.
Opskriften her giver ét brød, og har samme konsistens som franskbrød.. Det kan enten bruges som brød med pålæg (erstatning for morgenbrødet), bages til boller, bruges til foccacia med Nordisk Tang’s Tangpestoer eller bruges til at lave lækre pestosnegle eller pølsehorn..
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites