Stuvet hvidkål

Nu er kalenderen drejet over på efterår, og det kan også mærkes i vejret..

Hvidkål og spidskål er lige nu i sæson, og er en kålart, som jeg personlig mener, skulle være mere implementeret i danskernes kost.

Nogle mener den er for “bitter” i smagen, personligt synes jeg den er dejlig saftig i forhold til mange andre kåltyper – grønkål, savoykål og endda broccoli.

Samtidig er hvidkål (og spidskål) fantastiske små sundhedsbomber, som bl.a.:

  • Er kaloriefattige – 30 kcal/100 g
  • Er rige på kostfibre (2,3 g/ 100 g) – se i forhold til total kalorieindhold  – ud af 7 g kulhydrat
  • Er rige på vitamin K – som er vigtig for bevarelse af vores knoglemasse (76 ug / 100 g)
  • Er rige på vitamin C (45,8 mg / 100 g)
  • Er rige på folat = folinsyre, som specielt er vigtige for kvinder, der ønsker at blive gravide (77 ug / 100 g)
  • Er rige på Kalium (240 mg / 100 g)
  • Er  rige på Calcium (50,9 mg/100 g)
  • Er rige på Phosphor (30,1 mg / 100 g)

Samtidig er hvidkål rig på bitterstoffer, som har vist sig at kunne beskytte mod kræft, samt reducere risikoen for at udvikle type 2 diabetes !
& vi stopper ikke her – det mætter utrolig meget og er meget kaloriefattig !

Når jeg laver stuvet hvidkål, spiser jeg altid ½ stuvet og kommer derpå ½ frisk hvidkål ovenpå og vender rundt. Det giver lidt tekstur og bid i massen, og samtidig noget “tygge-effekt”, som øger mæthedsfornemmelsen.

På dette billede har jeg brugt Lilla Spidskål som det “rå og crunchy” element, for at give et flot farvespil, nu de er i sæson 🙂

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites