Vanilleis med lakridssauce

Opskriften her blev lavet sidste år til nytårsaften, og er utrolig lækker !

Et godt bevis på, at man sagtens kan lave en sund is, uden brug af fløde og sukker, men stadig få den dejlige cremede konistens..

Fløden er erstattet af æggehvider og græsk yoghurt – du vælger selv hvilken fedtprocent du her ønsker at bruge, men jeg brugte 0%.. Græsk yoghurt kan også erstattes med skyr eller kvark 1% for en endnu bedre konsistens. Samtidig er der brugt mælk, hvor jeg brugte skummetmælk, men vil nok en anden gang bruge sødmælk for en endnu mere cremet konsistens.

Sukkeret er erstattes af dadler, som du ikke kan smage, men giver den naturlige sødme — dadlerne kan også erstattes af modne bananer eller stevia om du ønsker — HUSK DOG !! At dadler har lidt samme effekt på en is som glukosesirup og fløde – den gør det cremet og reducere krystaliseringen..

Samtidig serveres denne herlighed med en skøn lakridssauce, lavet på æggehvide, dadler og lakrids.. Du kan også vælge at komme smeltet chokolade og/eller kakaopulver i denne, for en chokoladesauce.

Gør eventuelt isen lidt mere lækker med chokoladegitter – smeltet chokolade som toppes ovenpå dine færdige iskugler.. den stivner med det samme i mødet med den kolde is.
Eller kom chokoladestykker i.

-Den lidt mere usunde udgave, kan du også komme nødder, chokolade, skumfiduser (sukkerfri og fri for tilsætningsstoffer) i, og lave en “rockey road” is.

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites