- Prep Time: 10 minutes
- Serving: 4 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 237 kcal inkl. en god mængde chokolade (155 kcal uden chokolade)
- Carbohydrate Content: 19,4 g
- Fat Content: 9,5 g
- Protein Content: 22,8 g
- Serving Size: pr portion ved 4 glas
Skyr med Bananasplit-smag
Ingredients
- Kvark 1% - 300 g
- Skyr naturel / Fromage frais - 300 g
- Moden banan - 180 g
- Ren kakaopulver - 6 tsk
- Vanillepulver - 1 tsk
- Lidt chokolade og evt bananstykker til pynt
Instructions
- Kom alle ingredienserne i en miniblender og blend det godt sammen til en homogen masse.
- Fordel i glassene og pynt med grofthakket chokolade.
- Skal den være lidt ekstra lækker, blender du lidt chokolade med, så du har chokoladestykkerne nede i din bananasplit-masse også.
Som is blender du ligeledes hele massen - HUSK at komme dobbelt portion af frosne bananer i, og jeg ville personligt vælge kun at bruge kvark, for en mere cremet og lækker is-konisistens. Den kan med fordel kommes i fryseren i 30-60 min, så den bliver endnu mere cremet, men kan sagtens spises med det samme.
Allergens
Skyr med smag af bananasplit
Da jeg sidste år var på ferie i New York, mellemlandede vi i lufthavnen Reykjavik, hvor jeg smagte den helt rigtige Islandske skyr. Her fås den med en masse forskellige smage, og konsistensen er i den grad noget helt andet, end den du finder i Danmark. Bl.a. smagte vi denne smagskombination – skyr med bananasplitsmag, og jeg gik hurtigt hjem og lavede min egen sundere udgave på den lille godte.
Den er ligeledes en super post-workout måltid, med en god fordeling mellem kulhydrater og proteiner fra nogle af de bedste kilder 🙂
At lave skyr med smag er faktisk utrolig nemt, og gør at du slipper for sødemidler og div. tilsætningsstoffer. Denne er sødet med banan, hvilket giver smagen af Bananasplit, og er derefter tilsat kakaopulver samt chokoladestykker.
Du kan vælge om du udelukkende vil vælge skyr eller kvark til denne opskrift, men der er dog en vigtig forskel du skal have med, hvis du kun vælger skyr – kvark er mere fast i konsistensen og ville give en bedre og mere cremet konsistens.
Ønsker du den som is / frozen yoghurt ? Kan du blot bruge frosne bananer og med en dobbelt mængde af disse – ellers samme opskrift.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92
Add to Favourites