Sund risalamande til morgenmad – Havrealamande

I går var der tre måneder til juleaften, hvilket jeg fejrede med en sund risalamande..

Opskriften udviklede jeg i 2013, i forbindelse med årets julekalender, og sendte den samtidig for sjov ind til en konkurrence som “Årets bedste sunde juleopskrift” af ISIS.
Kort tid efter, modtog jeg en mail, om at min opskrift på Havrealamande, havde vundet konkurrencen.

vinder af ISIS

Det har været en af de mest populære opskrifter på min gamle blog, og jeg har med vilje tilbageholdt den lidt, da jeg leger lidt med tanken om, at lave en sund jule e-bog her til december, som en opsamling på alle de sunde alternativer jeg har lavet, de sidste to år..

Havrealamande kan laves på forskellige måder, lige for tiden laver jeg den om morgenen på 5 min (fra bunden af), men denne opskrift gemmer jeg lidt endnu..
Her får du i stedet opskriften på den helt originale havrealamande, som i 2013 vandt ISIS konkurrence, som værende den bedste sunde juleopskrift.

Havrealamande smager som risalamande, og  har henaf samme konsistens – den er dog lavet om til en sund morgen-udgave, hvor de hvide ris, erstattes med havregryn. Sukker erstattes med en dadelpuré (her kan stevia bruges i stedet, men dadlerne søder naturligt, og du undgår på samme tid, at skulle have ekstra sødestoffer). Sidst men ikke mindst er fløden her erstattes med pisket æggehvide, som øger proteinindholdet i den..

Fordelen var Havrealamande er, at du laver den på forhånd, og dermed er det eneste du skal om morgenen: Komme din havrealamande i en skål, varme nogle frosne kirsebær / andre bær evt. hakke lidt mandler, og servere.. Samtidig er det en utrolig god start på dagen, og mætter dejlig længe (jeg plejer at holde mig mæt på denne helt til middag, hvilket jeg ikke kan med skyr.

NB: en af grundende til, at jeg fik lyst til havrealamande til morgenmad er bl.a. at Rema 1000 lige nu har haft spottilbud på frosne søde kirsebær, hvilket jeg klart kan anbefale dig at få fat på !

Havrealamande (7)

Havrealamande  (2) Havrealamande (5) Havrealamande  (1) Havrealamande (8) DSC03316

Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.

Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92

Add to Favourites