- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 25 minutes
- Serving: 2 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 46 kcal / 300 kcal
- Carbohydrate Content: 7,2 g
- Fat Content: 1,4 g
- Protein Content: 1,5 g
- Serving Size: pr 100 g / Pr person (inkl. æble + søl)
Jordskokkesuppe med Butternut Squash, Avocado og skyr
Ingredients
- Jordskokke - 400 g
- Butternut Squash (eller Hokkaido græskar) - 150 g
- Grøntsagsbouillon + vand - ½ liter vand + 1 bouillon
- Hvidløg - 2 fed
- Forårsløg - 25 g
- Chilipulver efter smag
- Overmoden avocado - 1 stk (60 g)
- Skyr (eller anden proteinrig yoghurt - kvark, græsk yoghurt, fromage/creme frais) - 60 g
- Citronsaft
- Topping - Reven æble og smørstegt søl eller evt. kalkunbacon
Instructions
- Fjern skrællen fra jordskokker og butternut squash
- Skær dem i mindre stykker og kom i en skål
- Skær ligeledes forårsløg i mindre stykker
- Kom lidt olie i bunden af en gryde og pres hvidløget deri. Tilsæt med det samme chilipulver eller frisk chili og lad det stege kort
- Tilsæt nu grøntsagerne (jordskokke, forårsløg samt butternut squash) og svits i et par minutter. Opløs samtidig bouillonen i vandet.
- Kom vandet ned i gryden og lad det hele småkoge i 20 min.
- Hæld lidt af vandet fra i en anden skål, så du kan justere konsistensen.
- Blend med en stavblender, så du får en ensartet suppe masse. Juster med vandet og lad det koge op igen - herpå bliver det lidt tykkere.
- Blend skyr, avocado og citronsaft til en homogen masse og kom dette i din suppe. Sluk for varmen og rør det godt sammen.
Server med det samme sammen med smørstegt søl (vendt på panden), groftreven æble eller eventuelt kalkunbacon.
Allergens
Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe smager fantastisk !
Det er blevet sæson for de danske rodfrugter samt butternut squash, så her får du en lækker og kalorielet ret, som mætter utrolig godt, til de kolde aftener.
Den traditionelle Jordskokkesuppe, er lavet med kartofler samt fløde.
I denne udgave bliver disse to ingredienser erstattet med Butternut Squash samt en lækker cremet moden avocacdo/skyr masse, som giver fylde, fedme og en dejlig cremet konsistens til din suppe..
Denne blanding tilsættes til allersidst, når suppen er kogt helt op, så skyr ikke skiller.
Smagen er helt fantastisk og er helt perfekt med lidt groftreven syrlig æble og eventuelt nogle champignons eller Søl (Havets bacon), stegt på panden i lidt smør og toppet ovenpå inden servering.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk
Add to Favourites