- Prep Time: 45 minutes
- Cook Time: 25-35 minutes
- Serving: 2-3 personer
Grøntsagssandwich med pulled salmon, avocado og jordbær
Ingredients
- Grøntsags sandwich
- 4-6 Grøntsagsbrød (efter om det er til 2 eller 3 personer) - Vælg den du ønsker af ovenstående og lav den portion.
- Pulled salmon (evt rester kan bruges til en god salat)
- 1 lakseside - 3-400 g
- Soyasauce - svarende til ca. 35 g
- Lime saft - Fra 1 lime
- Hvid balsamico eddike - 1 tsk
- Cherrytomater - 70-80 g
- Evt. friske krydderurter - Basilikum eller dild
- Avocadocreme
- Moden avocado - 2 stk
- Skyr, kvark, hytteost eller fromage frias - efter eget ønske
- Citronsaft
- evt. lidt hvid eller sort peber
- Salat efter eget ønske og friske jordbær - Eller mango chutney'en i linket overfor
Instructions
Start med at lave dine grøntsagsbrød (klik ind på den opskrift du ønsker at bruge). Jeg kan personligt klart anbefale den øverste, som er min nyeste version.
Lav nu laksen:
- Kom alle ingredienserne til marinaden (cherrytomater, soya, limesaft og balsamicoeddike ned i en miniblender og blend det til en homogen masse.
- Kom laksen på en bageplade beklædt med bagepapir, og hæld marinaden henover. Drys eventuelt med dine krydderurter.
- Kom laksen i ovnen på 200 grader i 20 min, eller 150 grader i ca. 35 min.
Lav i mellemtiden avocadocremen og mango/æblechutney
- Mos alle ingredienserne sammen til din avocadocreme og lav mango/æble chutney'en du kan finde lige her: http://foodbaby.dk/2015/06/10/kartoffelpandekage-med-avocado-mangochutney-og-pulled-chicken/
Når laksen er færdig tages den ud af ovnen, og den pulles med to gafler fra hinanden.
Lav sandwichen:
- Smør to-tre grøntsagsbrød med avocadocremen og top med pulled salmon. Kom nu enten de friske jordbær eller mango/æble chutneyen ovenpå, og luk til sidst med de to-tre sidste grøntsagsbrød.
Hermed har du to-tre lækre grøntsagssandwich med pulled salmon, som mætter utrolig godt !
Den første dag tager det hele noget tid at lave, men efterfølgende har du nem middagsmad de kommende dage, hvor både laks og grøntsagsbrød er lavet.
Allergens
Grøntsagssandwich med pulled salmon
På hjemmesiden har mine grøntsagssandwich / brød og grøntsagspanini været utrolig populære, og der er efterhånden et ret stort udvalg.
Her får du endnu en til samlingen – i princippet er det ligegyldigt hvilken en af mine opskrifter på grøntsagsbrød du bruger, det er smag og behag.. Her er brugt mine gulerdods/squash brød, men jeg vil klart anbefale mine grøntsagspanini.. Du kan finde opskriften til alle de øvrige grøntsagsbrød jeg har, lige her:
Grøntsagspanini med edamamebønner og spinat
Opskriften findes lige her: http://foodbaby.dk/2015/09/03/groentsagsbroed-med-edamameboenner-og-spinat/
Grøntsagsbrød med gulerødder og squash
Opskriften kan findes lige her: http://foodbaby.dk/2015/06/12/groentsagsbroed-den-populaere-opskrift-fra-min-gamle-blog/
Kartoffelsandwich med kartoffel, selleri og purløg
Opskriften finder du lige her: http://foodbaby.dk/2015/06/10/kartoffelpandekage-med-avocado-mangochutney-og-pulled-chicken/
Uanset hvilken af ovenstående grøntsagsbrød du vælger, vil du i denne opskrift erstatter brødet i en traditionel sandwich med en masse grøntsager og nødder.. Dette giver dig færre kalorier samt endnu flere vitaminer og mineraler.. Sandwichbrødene kan enten laves i ovnen som ovenstående opskrifter viser, eller steges af på en pande med lidt olie, så de får en dejlig skorpe (dette får grøntsagsbrødene med edamamebønner også i ovnen).. Sandwichen er her fyldt med en lækker avocadocreme, pulled salmon, som er marineret med en tomat/soya og balsamico eddike, og endelig toppet med friske jordbær eller en hjemmelavet hurtig mango/æble chutney, som du kan finde opskriften på igennem nederste link..
Hele denne sandwich mætter utrolig godt, og er rig på de sunde umættede fedtsyrer fra både laksen og avocadoen..De sunde fedtsyrer sammen med proteinerne fra skyr og laks, giver dig et stabilt blodsukker og en meget lang mæthedsfornemmelse..
Opskriften giver dig 10 brød, hvilket svarer til 5 sandwich – men brødene kan også bruges som erstatning af brød i din hverdag – som inspiration kan du se hvordan den ellers kan bruges nederst på siden.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk
Add to Favourites