- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 60 minutes
- Serving: 4 personer
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 312 kcal
- Carbohydrate Content: 33,4 g
- Fat Content: 9,4 g
- Protein Content: 24 g
- Serving Size: 1 indbagt laks
- Unsaturated Fat Content: 2,05 g omega 3 + 18,75 ug vitamin D
Kartoffelindbagt laks med hytteost og spinat
Ingredients
- Kartofler - 700 g (570 g i afskrællet vægt)
- Vand + salt
- Olie - 1 spsk
- Skummetmælk - ½ dl
- Kartoffelmel - 3 spsk
- Chilipulver - Efter smag
- Fyld:
- Hytteost - 250 g
- Spinat (frossen) - 250 g
- Citronsaft, hvidløgspulver, citronpeber
- Æg - 1 til at pensle med
Instructions
- Kartoflerne skrælles, og skæres i meget små stykker.
- De dækkes med vand i en gryde tilsat salt, og koges igennem til de er møre
- Køl kartoflerne ned (eller du tager resterne af dine kartofler fra gårdagen frem)
- Kartoflerne piskes til mos med skummemælk
- Olie, kartoffelmel og chilipulver tilsættes og blandes godt sammen
Fyldet laves nu:
- Spinat optøes med kogende vand, og overskydende væske presses af
- Hytteost og krydderier kommes i, og det smages til
- Find en bageplade beklædt med bagepapir frem
- Kartoffelmosen skal nu glattes ud på bagepapiret. Dette gøres nemt med en spsk, der er fugtig-gjort i koldt vand inden.
- Når du har lagt det nederste lag, ligger du en skive af laksen (uden skind) på kartoffelmosen og topper med hytteost/spinatfyldet. Kom derefter et ekstra lag kartoffelmos på, og dæk det godt til i siderne, så den bliver lukket
- Gentag med de øvrige 4 stk og kom pensl dem med pisket æg.
- Kom i ovnen i en forvarmet ovn i 35-40 min på 185 grader ved varmluft.
Allergens
Indbagt laks i kartoffelmos
Denne lækre indbagt laks er en ret vi ofte har lavet, da jeg boede hjemme..
Den kan enten laves helt fra bunden, eller af en rest kartofler fra gårdagens aftensmad..
En sundere udgave af indbagt laks, hvor kartoffelmosen her, giver lidt samme lækre konsistens som butterdej, men med færre kalorier, større mæthedsfornemmelse og flere mikronæringsstoffer. Kartoffelmosen bliver varmet i ovnen sammen med laksen, hvilket giver den en dejlig sprød skorpe, en lidt blødere indre kerne, og er derpå fyldt med en mør laks, toppet med hytteost og spinat.
NB: krydderierne kan erstattes med andre krydderier, som du har i hjemmet 🙂
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk
Add to Favourites