Fiskefrikadeller – med æble og røget makrel

Fiskefrikadeller med et lille homemade “pimp”.
Her til aften fik jeg disse lækre fiskefrikadeller til aftensmad..

Opskriften er ikke ny, men den blev udviklet i forbindelse med min julekalender sidste år (2014), og har været et kæmpe hit blandt min familie lige siden..

Hele idéen er, at du pepper din fars til dine fiskefrikadeller lidt op.. Her mødes den traditionelle torskefars med røget makrel og danske æbler, som giver en helt fantastisk aromatisk syrlig og samtidig sød smag.
I en anden opskrift på hjemmesiden kan du finde den med røget laks og citron. De kan ligeledes laves med tun og majs, hvilket også har været et kæmpe hit i min familie og hos de børn der har lavet dem i forbindelse med nogle madkurser jeg holdte, mens jeg var under uddannelse.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 350 g fisk om ugen, hvoraf minimum  200 skal komme fra de fede af slagsen. I de her fiskefrikadeller får du både de magre (torskefarsen) og den fede fisk (den røget makrel), hvoraf du får en masse vitamin D, selen og de langkædet omega 3 fedtsyrer, som bl.a. er en vigtig del af vores hjerne.

Opskriften ovenfor giver ca. 8 fiskefrikadeller. Resterne kan snild bruges til madpakke, og er helt perfekte til salaten eller ovenpå et ristet rugbrød/proteinbrød. De kan ligeledes fryses ned, så man blot skal tø dem op til de travle dag.

 

Tilsendt billeder af disse fiskefrikadeller fra brugere på min Facebook side eller via min Instagram ved #foodbabydk og @mariajensen92 eller @foodbabydk

Fiskefrikadeller med røget makrel

Add to Favourites