- Prep Time: 10 minutes
- Serving: 20-25 stk
Nutrition facts (per portion)
- Calories: 397 kcal (47 kcal)
- Carbohydrate Content: 29 g
- Cholesterol Content: 0 g
- Fat Content: 26 g
- Fiber Content: 26 g
- Protein Content: 10 g
- Saturated Fat Content: 16 g
- Serving Size: 100 g (1 stk ved 25)
- Sugar Content: 4 g - ingen tilsat
- Trans Fat Content: 0 g
- Unsaturated Fat Content: 10 g
Rocky Road og temperering af chokolade !
Ingredients
- Finthakket Mørk chokolade (70+) evt sødet med stevia (evt. med pistacie) - 220 g
- Sukkerfri Skumfiduser (Økologiske) - 30 g
- Frysetøret bær (hindbær og jordbær) - 5-7 spsk
- Whey crisp fra Body Lab - 30 g
- Evt. kakaonibs
- Evt. appelsinskal, lakridspulver, contreau e.l.
Instructions
- Chokoladen smeltes og tempereres til en arbejdstemperatur på 30 grader
- I mellemtiden findes ingredienserne frem og skumfiduserne skæres ud i mindre stykker
- Når chokoladen er perfekt tempereret,tilsættes ingredienserne alt efter hvor meget du ønsker af hver og røres rundt. Husk at der skal være nok chokolade, til at den kan blive fast, når den størkner
- Kom chokoladen i en lille skål eller et fad, beklædt med bagepapir og kom på køl til den er stivnet.
- Skær den nu ud i små mundrette stykker og nyd til en varm kakao eller en god kop kaffe
Allergens
Rocky road (uden tilsat sukker)
I weekenden da jeg var hjemme ved min kæreste, fik jeg utrolig meget lyst til noget lækkert chokolade..
Ikke bare en mørk chokolade som jeg så ofte får, men en mørk chokolade med en masse nødder og personlighed.. Samtidig havde Rasmus efterspurgt, at han måtte smage mine P-tærter, og i den forbindelse, havde vi købt de skumfiduser, som er sukkerfri samt frie for tilsætnings- og farvestoffer..
Dog havde vi ikke Peanuts, så jeg gik i krig med “hvad du nu har i skabene”, og det blev til en perfekt Rocky Road !
Temperering af chokolade – til den perfekte rocky road
Jeg har læst meget på det seneste om temperering af chokolade, og ønsker at besidde den kundskab til UG. Hvilket jeg denne gang gjorde ! 😀
- 2/3 mørk chokolade skal smeltes over varmvands bad, til en temperatur på 50 grader.. Derefter tilsættes sidste tredjedel, og det smeltes hurtigt. Den sidste tredjedel er ligeledes med til at få temperaturen ned til den perfekte arbejdstemperatur, som er 30 grader.
Her opnår du en knasende chokolade, som knækker, ikke smelter i fingrene og smager helt fantastisk !
2-3 af disse rocky road stykker (chocolate bark), giver et godt mellemmåltid til eftermiddagskaffen, og ligger indenfor de anbefalede 150-200 kcal, som et mellemmåltid udgør.
Du kan følge denne hjemmeside gennem de sociale medier.
Kunne du lide hvad du så ? Bliv opdateret med de nyeste opskrifter gennem Facebook: Sund nydelse – opskrifter fra hjertet eller via Instagram: mariajensen92 og del gerne din oplevelse med mig på Instagram @mariajensen92 #foodbabydk
Find flere lækre og sunde juleopskrifter her på hjemmesiden:
http://foodbaby.dk/?cat=777&relation=any&s=&level=&serving=&timeneeded=&post_type=post
Add to Favourites
Pingback: Nytårs Iceshot - Hurtig is med alkohol - Foodbaby
Pingback: Sundere Peanut butter & Jelly is - uden sukker eller laktose - Foodbaby
Pingback: Nødde krokant (sukkerfri udgave) - Foodbaby